Tromsø–Bodø/Glimt 1–2 (0–0):
Etter en seig start ble det ordentlig fotballfest på Alfheim da Tromsø tok imot Bodø/Glimt lørdag kveld.
Kent-Are Antonsen sendte vertene i føringen med et kunstverk av en scoring, men to kjappe svar fra de gulkledde fra Bodø sørget for at det for andre gang denne sesongen ble borteseier i «Slaget om Nord-Norge».
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
Se høydepunktene fra kampen (saken fortsetter etter videoen):

Se høydepunktene fra «Slaget om Nord-Norge»

Slik utspilte festen seg:
Lagene brukte litt tid til å føle seg frem og demme opp for motpartens bevegelser, og ingen ville være den første til å ta steget ut på dansegulvet.
Men som enhver norsk firmafest, skulle det ikke mye til før det så smått begynte å ta fyr.
Det var uavgjortspesialistene fra Bodø som først våget å røre på seg. Fredrik Bjørkan tok med seg Amor Layouni på en luftetur. Kantspilleren forsøkte å invitere med kameratene, men hjemmelagets kaptein Simen Wangberg var fremdeles våken.
Like etter var Wangberg i det spandable hjørnet og la bankkortet igjen i baren. Fardal Opseth var raskt på plass, men Glimt-spissen klarte ikke å bestemme seg for vin eller vann, og muligheten forsvant like fort som den oppstod.
– Det der har Tromsø gjort veldig mange ganger i år. Heldigvis for dem kom de unna med det denne gangen, sa Eurosport-ekspert Bengt Eriksen.
En Opseth i fri dressur var kanskje det som måtte til for at vertene skulle våkne. Servitør Gjermund Åsen navigerte elegant mellom barstolene og fant spissvikar Mikael Norø Ingebrigtsen. Tromsøs hjemvendte partysvenske hadde posisjonert seg fint mellom to Glimt-forsvarere, men heller ikke 21-åringen klarte å utnytte situasjonen.
Deretter fulgte noen hektiske minutter, men verken hjemme- eller bortelagets gjester kunne sprette champagnen, og lagene virket etter hvert mer og mer klare for dopause.
– Det har ikke vært noe ordentlig fyrverkeri dette her, slo Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim fast, og fikk svar av sin kollega:
– Nei da må du ta med lighter selv. Det har vært seigt. Den vanlige agressiviteten har vært fraværende, sa Eriksen.
Etter hvilen kunne det se ut som noen hadde tatt seg visse friheter i hjemmelagets punchbolle. De røde- og hvitstripede tok fullstendig over både bar og dansegulv.
Det tok ikke mer enn ti minutter før Kent-Are Antonsen hadde kastet slipset og stormet inn i VIP-avdelingen i vill dans.
Midtbanemannen fikk overlevert både sabel og champagne av servitør Åsen, men 23-åringens utførelse ville fått selv Eivind Hellstrøm til å gni seg i øynene.
Gjestene hadde imidlertid ingen planer om å dra hjem riktig ennå. På få minutter utnyttet først Ulrik Saltnes sløve dørvakter, før Martin Bjørnbak snek seg inn med falsk legitimasjon, og plutselig var situasjonen snudd helt på hodet.
Tromsøværingene kunne ikke gjøre annet enn å konstatere at kveldens fangst så ut til å glippe drøye 20 minutter før stengetid.
Dermed ble det det nok en gang taxi hjem alene for vertene, mens i Bodø går festen rundt til de tidlige morgentimer.
– Det begynner å ligne en krise for Simo Valakaris menn, konkluderte Fredheim.
(Saken fortsetter under bildet)

Valakari

Foto: Scanpix

Slik startet lagene:
Tromsø: Kongshavn - Ødegaard, Wangberg, Gundersen - Taylor, Antonsen, Gamst Pedersen, Åsen, Nilsen - Berntsen, Ingebrigtsen.
Bodø/Glimt: Ricardo - Isodoro, Bjørnbak, Moe, Bjørkan - Moberg, José Angel, Saltnes - Zinckernagel, Opseth Layouni.
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55