Onsdag fikk Toni Ordinas sparken som hovedtrener i Stabæk. Torsdag var trenerduoen som skal lede laget på midlertidig basis etablert, og i første omgang bare mot Haugesund søndag.
Tidligere assistenttrener Jan Peder Jalland vil dele ansvaret med Gaute Larsen. 58-åringen har lang fartstid i norsk toppfotball, og hadde sin siste hovedtrenerjobb i norsk toppdivisjon i 2007 for Odd.
Eliteserien
Europa-drømmen i tynn tråd for KBK: Berget ett poeng mot Stabæk
13/12/2020 PÅ 18:52
Mellom 1998 og 2004 var han hovedtrener i Stabæk. Nå er han altså klar for å dele den rollen i klubben igjen, denne gangen sammen med Jan Peder Jalland.
– I denne situasjonen har jeg blitt bedt om å bistå Jan Peder inn mot Haugesund-kampen, bekrefter Larsen til Eurosport.no.
Siden 2016 har han vært utviklingssjef og trener for klubbens andre- og G19-lag.
Han forteller at prosessen har skjedd raskt.
– Vi er i en situasjon der ting har skjedd fort. Jeg fikk en overraskende telefon klokken halv to onsdag med forespørsel om å jobbe med Jan Peder med førstelaget. Nå har vi hatt litt møtevirksomhet og lagt en strategi for hvordan vi skal prestere mot Haugesund søndag.
Han har tidligere hatt hovedtreneransvaret i Ullern, Bærum, Stabæk, Odd, Asker og Bryne.
– Eliteserien er morsom å jobbe med, men nå var det en spesiell situasjon som gjorde at man havnet i en slik situasjon. Jeg gjør dette på vegne av klubben og ser frem imot å støtte Jan Peder og resten av teamet inn mot kampen, sier han.
På spørsmål om det vil være aktuelt for ham å ta et lengre engasjement i en trenerrolle rundt førstelaget, svarer han slik:
– Det må vi ta den dagen da det i så fall kommer, for nå må vi bruke all energi inn mot søndagen.Så får vi se hva som skjer etter det. Vi håper å kunne trykke på de riktige knappene for å skape glede og engasjement, sier Gaute Larsen.
Fått med deg den siste Eliteserie-podcasten uten Rekdal?
Eliteserien
Her dunker Junker inn Bodø/Glimts mål nummer 100
09/12/2020 PÅ 18:50
Eliteserien
Glimt-spissens skade skaper bekymring: – Kartlegger hva vi skal gjøre
09/12/2020 PÅ 07:36