Populære sporter
All sport
Vis alt

Bendtners VM-stikk til Norge: – Viktig at det skjer

Oppdatert 25/05/2018 klokken 14:24 GMT+2

Nicklas Bendtner nærmer seg sitt andre fotball-VM, og benytter muligheten til igjen å kaste seg inn i kunstgressdebatten i Norge.

Bendtner

Foto: Eurosport

LERKENDAL/OSLO (Eurosport.no): Nicklas Bendtner (30) blir med stor sannsynlighet VM-klar når Åge Hareide, i helgen, presenterer sine utvalgte som reiser til Russland i sommer.
Dansken ble tidligere i uken hyllet av Hareide som en av landslagets beste avsluttere, og forsatte en argumentrekke som Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal er helt overbevist om at betyr VM for Bendtner.
Mens Bendtners norske lagkamerater aldri har fått oppleve et fotball-VM som spiller, reiser 30-åringen etter alle solemerker til sitt andre i karrieren. På Eurosports spørsmål om han kan forklare dem som ikke har opplevd et VM hvordan det er, tar dansken opp en annen brennhet debatt, en debatt han også har involvert seg i før.
– Dere må starte med å lage flere gressbaner. Det er viktig for utviklingen, sier Bendtner.
Rosenborg er, sammen med søndagens motstander Brann, to av få lag i Eliteserien som fortsatt spiller på gress. Bendtner mener kunstgress-revolusjonen som har foregått de siste årene i norsk fotball, virker mot sin hensikt.
– For å gi fotballspillere best mulig vilkår, og for norsk fotball, er det viktig at det skjer, sier han.
Saken fortsetter under

Satte seg et personlig mål

Søndag venter flere tøffe dueller mot Brann-stopperne Vito Wormgoor og Bismar Acosta, før VM-troppen samles allerede mandag morgen. 30-åringen avviser imidlertid at han tenker ekstra på det når han går inn på Lerkendal-matten søndag kveld.
– Nei, sånn tenker jeg ikke. Det blir ikke mitt første VM og jeg har spilt mange kamper på høyt nivå, så det blir ikke noen ny opplevelse. Det blir mer en spennende utfordring, sier han.
Til tross for at det har lugget litt for dansken så langt denne sesongen, kunne han etter fredagens trening kunne avsløre at han er nær ved å nå et av sesongens første mål.
– Jeg hadde et personlig mål om at vi skulle toppe tabellen når jeg drar til VM, og hvis vi vinner mot Brann på søndag så har jeg nådd det målet, sier han.
Og om noen lurer på om han kommer til å spille?
– Han spiller midtspiss søndag. Det er det ingen tvil om, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame