• Følg siste serierunde: Lillestrøm - Kristiansund lørdag 24. november kl. 18.00 på Eurosport Player
KRISTIANSUND/OSLO (Eurosport.no): Kristiansund stakk av med seieren hjemme mot Brann i søndagens meget hendelsesrike kamp. Etter 39 minutter taklet Branns Fredrik Haugen KBKs Liridon Kalludra. I samme øyeblikk fikk Taijo Teniste albuen til Aliou Coly i nakken.
I Fotball Direkte reagerte Eurosports eksperter kraftig på sistnevnte situasjon.
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
16/10/2021 PÅ 18:22
– Ai, ai, ai! Det der er rødt kort! Det er stygt, det er ren UFC det Coly gjør der. Det er jo livsfarlig, sa Bernt Hulsker om situasjonen.
– Det er to tøffe dueller. Tette, tøffe dueller og begge situasjonene er sånn man ikke ønsker skal skje på en fotballbane. Så kan man snakke om fargen på kortene. Men jeg skal snakke med Coly og få hans beskrivelse av situasjonen. Han blir skubbet litt han også, men det unnskylder selvfølgelig ikke en albue, sier KBK-trener Christian Michelsen til Eurosport.
Michelsen forklarer at de beklaget situasjonen til Brann-leiren i etterkant.
– Det hadde de kommet og gjort hvis de var i en tilsvarende situasjon. Vi lever for Fair Play alle sammen, og det gjør guttene som er involvert også, men i kampens hete så blir det litt mørkt av og til, og det er mye dueller begge veier, sier Michelsen.
Men på spørsmål om han frykter suspensjon av Coly i siste seriekamp, svarer han:
– Ja, det er klart at det ligger litt i kortene at det blir (suspensjon) på Coly og det er riktig også hvis det er en albue.
Da Eurosport tar kontakt med NFF mandag forteller Konkurransedirektør i NFF Nils Fisketjønn at de har bedt om en redegjørelse fra klubben.
– Det er en situasjon som dommeren ikke har sett, så da er det også mulig å se på det i ettertid, sier Fisketjønn til Eurosport.no.
Se situasjonen her (saken fortsetter under):

– Naturlig for meg å si ifra

I de to duellene som oppstod fikk Haugen gult kort, mens Colys albue mot Teniste fikk gå. Dommer Rohit Saggi innrømmet etter kampen at det burde vært dømt på Coly.
– Det som skjer er at det er et soleklart gult kort på Fredrik Haugen, det er en hensynsløs takling som vi gir gult kort på. Idet jeg blåser på den, så kommer det en albue som vi har fått sett i etterkant, og den albuen ser vi er oppe i ansiktet på Teniste, og da mener vi det er rødt kort, sa dommeren etter kampen.
Mot slutten av kampen følte Kristiansund seg snytt for straffe etter at Psyche gikk i bakken. Michelsen tok da tak i fjerdedommer, som kalte til seg hoveddommer, noe som førte til at KBK-treneren ble sendt på tribunen. Han sier det vil overraske han hvis han får suspensjon på grunn av hendelsen.
– Man må bruke litt skjønn og det er to situasjoner som er veldig avgjørende for kamputfallet og det er naturlig for meg å prøve å si ifra. Det er min jobb fra sidelinjen. Det står så mye på spill og jeg vet at dommerne har en utrolig vanskelig jobb. Men jeg regner med at det er voksne gutter som har vært ute en vinterdag før, så de kommer sikkert til å bruke litt sunn fornuft og reflektere litt over alle situasjonene i det dramatiske oppgjøret, sier Michelsen.
I siste serierunde møter Kristiansund Lillestrøm lørdag 24. november kl. 18.00. Kampen kan du se på Eurosport Player.

Kristiansund banket Brann

Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
15/10/2021 PÅ 15:23
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57