• 2nd Half
 • Sandefjord Fotball
 • Sogndal Fotball
 • Mjelde
  89'
 • KoomsonBye
  88'
 • RamslandBrændsrød
  81'
 • Steiring
  79'
 • WæhlerUtvik
  74'
 • Morer VicenteMjelde
  73'
 • SødlundGrossmüller
  73'
 • KastratiRodríguez Calleriza
  67'
 • Kastrati
  64'
 • Greenidge
  48'
 • 1st Half
 • Sandefjord Fotball
 • Sogndal Fotball
 • Storbæk
  45'
 • Nwakali
  14'
 • Vallès
  13'
 • Wæhler
  12'
Før kamp

Direkte
Sandefjord Fotball - Sogndal Fotball
Eliteserien - 11 august 2017

Eliteserien - Følg Fotball-kampen mellom Sandefjord Fotball og Sogndal Fotball direkte med Eurosport. Kampen starter 19:00 på 11 august 2017. Vårt Livesenter vil holde deg oppdatert på alle de viktige hendelsene når de skjer.
Who will come out on top in the battle of the managers Geir Ludvig Fevang or Eirik Bakke? Find out by following our live matchcast.

Have your say by voting on who will win between Sandefjord Fotball and Sogndal Fotball? Enjoy some pre-match reading with related articles about these two Fotball teams.
Én-mot-én: Se statistikk og detaljerte profiler for Sandefjord Fotball vs. Sogndal Fotball. Få siste nytt om Fotball - inkludert kamper, resultater og tabell.

    
30
Highlights 
 
 Supprimer
 

Skudd: 7-8. Skudd på mål: 5-3. Håvard Vege takker for seg!

 

Kampen er over og Sandefjord henter inn seieren på imponerende vis! Sogndal ga dem nemlig kamp til døra og jobbet utrettelig med et massivt press på SF-forsvarerne. Tungen på vektskålen ble til slutt litt uruguyansk magi, litt flaks og et godt hodestøt fra innbytter Erik Mjelde. Før det hadde vi fått servert en sjansefattig 1. omgang som følge av at gjestene nektet de blå noen som helst sjanser med høyt press og kompakt forsvarsspill. Like før hvilen brast derimot demningen da Håvard Storbæk næmest sleivet inn et hjørnespark i det høyre hjørnet. Etter pausen fikk endelig gjestene betaling for strevet da Reiss Greenidge stanget inn 1-1 fra kloss hold. I resten av omgangen virket Sogndal mer og mer fornøyd med det ene poenget og truet kun på lange innkast og cornere med Greenidge i spissen. Bohinen tydde nok en gang til sin uruguyanske duo og til slutt satt det for et hjemmelag, som lenge slet med å få gode nok baller inn foran mål. På 2-1-målet var alle innbytterne involvert, så det må nok sies å være en liten taktisk genistrek av Bohinen! Alt i alt en sliteseier av Sandefjord på en dag hvor Sogndal holdt på å bli belønnet for sin massive innsats.

 • End of 2nd Half
 

90' 

Greenidge, som er flyttet opp som spiss for anledningen, vinner ballen til høyre for Sandefjords 16-meter. Kraftpluggen får vendt av to SF-spillere, men til slutt blir det for mye da engelskmannen skal prøve å drible seg til innleggsposisjon. Ballen triller ut til uspark for Jónsson og da går det nok mot SF-seier!

90' 

Grossmüller viser nok en gang sin rutine da han får kroppen foran Nwakali på vei ut mot sidelinjen. Dermed feller midtbanemannen innbytteren og det blir frispark til Sandefjord igjen.

90' 

Plutselig er Rodríguez helt alene igjennom, men etter å ha spurtet flere meter får han et uheldig touch på ballen. Dermed ender kula ut dødlinja og til utspark for keeper.

90' 

Det er lagt til fem minutter på Komplett Arena. Kan SF holde helt inn?

 • Erik Mjelde
  GoalErik MjeldeSandefjord FotballMjelde sender SF i ledelsen, men for et utrolig forarbeid av Grossmüller! Den tidligere Champions League-spilleren kjører en lynfrekk tunell på Nwakali ved å trille ballen med fotsålen framover. Deretter sender han ballen inn i feltet, og den går via et Sogndal-bein og Rodríguez før det hele ender hos Mjelde. Innbytteren header mot det åpne, venstre hjørnet og sender hjemmefansen i ekstase!
  I denne kampen*Goals1On target1
90' 

Mjelde sender SF i ledelsen, men for et utrolig forarbeid av Grossmüller! Den tidligere Champions League-spilleren kjører en lynfrekk tunell på Nwakali ved å trille ballen med fotsålen framover. Deretter sender han ballen inn i feltet, og den går via et Sogndal-bein og Rodríguez før det hele ender hos Mjelde. Innbytteren header mot det åpne, venstre hjørnet og sender hjemmefansen i ekstase!

 • Bendik Bye
  UtgåendeGilbert KoomsonSogndal FotballKoomson bruker meget lang tid med å komme seg av banen, og rekker til og med å irritere på seg Olsen Solberg, før han til slutt byttes av til fordel for matchvinneren i det forrige oppgjøret, Bendik Bye.
  I denne kampen*Corners1
 • Bendik Bye
  InnkommendeBendik ByeSogndal Fotball
88' 

Koomson bruker meget lang tid med å komme seg av banen, og rekker til og med å irritere på seg Olsen Solberg, før han til slutt byttes av til fordel for matchvinneren i det forrige oppgjøret, Bendik Bye.

87' 

Sandefjord har mange mann på Sogndals halvdel nå og det pumpes jevnlig inn lange baller. Dessverre for hjemmefansen er det svært få av innleggene som holder god nok kvalitet.

86' 

Olsen Solberg vipper ballen over Koomson på rene Vieira-vis før han sender avgårde en langball mot Rodríguez på topp. Spissen stusser ut mot Bindia til høyre, men Greenidge banker ballen opp på tribunen for å være på den sikre siden.

85' 

Steiring ligger igjen nede etter å ha ramlet over en dukkende Utvik. Lundby stopper spillet, men stopperen kommer seg nok en gang på bena etter litt.

83' 

Grossmüller får tak i ballen like utenfor vertenes felt og spiller videre til Vallès Prat. Spanjolen prøver en langpasning opp mot Rodríguez, men Steiring får skjermet ballen ut til kast. I etterkant må nordlenningen ned for telling, men han kommer seg opp igjen etter å ha fått påsyn av dommer Lundby. Kan bli lagt til en del tilleggsminutter i dag.

 • Markus Brændsrød
  UtgåendeMartin RamslandSogndal FotballRamsland har løpt og slitt på topp i nesten hele kampen så langt. Inn kommer den lynraske Tønsberg-gutten Markus Brændsrød til sin andre SIL-kamp.
  I denne kampen*Fouls1Fouls against2
 • Markus Brændsrød
  InnkommendeMarkus BrændsrødSogndal Fotball
81' 

Ramsland har løpt og slitt på topp i nesten hele kampen så langt. Inn kommer den lynraske Tønsberg-gutten Markus Brændsrød til sin andre SIL-kamp.

 • Per-Magnus Steiring
  Yellow cardPer-Magnus SteiringSogndal FotballSteiring klager på seg et gult kort i etterkant av sjansen til Storbæk. Vanskelig å si hva det var stopperen ville med det munnhuggeriet der.
  I denne kampenYellow Cards1*Fouls1
81' 

Steiring klager på seg et gult kort i etterkant av sjansen til Storbæk. Vanskelig å si hva det var stopperen ville med det munnhuggeriet der.

81' 

Grossmüller kjører lekestue med Teniste på venstrevingen før han slår lavt inn foran mål. Storbæk får til slutt ballen på elleve meter, men kapteinen setter avslutningen like til venstre for mål. Stor sjanse for vertene!

79' 

Koomson blir spilt helt fri ute på venstresiden, men Reppesgård Hansen følger vingen tett hele veien inn mot feltet. Til tross for flere kvikke vendinger leser til slutt SF-stopperen sin motstander og får klarert ut sidelinjen.

77' 

Grossmüller tar corneren kort og kombinerer med Storbæk før han prøver å slå inn mot feltet. Ender heller ut til høyre hvor SF vinner et innkast. Presser på nå, hvalfangerne.

77' 

Olsen Solbergs frispark blir headet av en Sogndal-spiller og til corner for vertene.

76' 

Greenidge er hakket for voldsom i sin takling på Grossmüller. Lundby gir frispark til Sandefjord på midten av Sogndals banehalvdel.

 • Bjørn Inge Utvik
  UtgåendeKjetil WæhlerSogndal FotballWæhler tas av banen og det er nok klokt med tanke på at veteranen nærmet seg sitt andre gule kort. Inn kommer Bjørn Inge Utvik etter å ha vært ute med en brukket ankel i tre måneder.
  I denne kampenYellow Cards1*Fouls4
 • Bjørn Inge Utvik
  InnkommendeBjørn Inge UtvikSogndal Fotball
74' 

Wæhler tas av banen og det er nok klokt med tanke på at veteranen nærmet seg sitt andre gule kort. Inn kommer Bjørn Inge Utvik etter å ha vært ute med en brukket ankel i tre måneder.

 • Erik Mjelde
  UtgåendePau Morer VicenteSandefjord FotballOgså Erik Mjelde kommer inn og tar plassen til Morer på venstrevingen.
  I denne kampenFouls against2
 • Erik Mjelde
  InnkommendeErik MjeldeSandefjord Fotball
74' 

Også Erik Mjelde kommer inn og tar plassen til Morer på venstrevingen.

 • Carlos Grossmüller
  UtgåendeAndrè SødlundSandefjord FotballSå setter Bohinen innpå sin andre urugayner i form av Carlos Grossmüller. Hadde assist mot Stabæk, den tidligere Schalke- og Lecce-spilleren.
  I denne kampenOn target1Fouls against1Offsides1
 • Carlos Grossmüller
  InnkommendeCarlos GrossmüllerSandefjord Fotball
73' 

Så setter Bohinen innpå sin andre urugayner i form av Carlos Grossmüller. Hadde assist mot Stabæk, den tidligere Schalke- og Lecce-spilleren.

73' 

Vallès Prat spiller opp en feilvendt Rodríguez, og Wæhler er enda en gang for sent inne i duellen. Frispark til SF, men Sogndals nummer 41 slipper det andre gule.

70' 

Mens Seck får behandling fra medisinsk personell er så og si samtlige av Sogndal-spillerne borte ved sidelinja og inntar flytende væske. Har løpt kolossalt mye i dag, bortelaget.

69' 

Etter et Sogndal-frispark litt innpå Sandefjords banehalvdel blir det blåst frispark til fordel for vertene etter at Seck har fått hard medfart av noen hvitkledde spillere. Senegaleseren blir liggende i etterkant av at Lundby har blåst.

 • Facundo Rodríguez Calleriza
  UtgåendeFlamur KastratiSandefjord FotballBohinen tar ut Kastrati og setter innpå målscorer i forrige kamp, Facundo Rodríguez.
  I denne kampenOn target1Yellow Cards1*Fouls1Fouls against4
 • Facundo Rodríguez Calleriza
  InnkommendeFacundo Rodríguez CallerizaSandefjord Fotball
67' 

Bohinen tar ut Kastrati og setter innpå målscorer i forrige kamp, Facundo Rodríguez.

 • Flamur Kastrati
  Yellow cardFlamur KastratiSandefjord FotballKastrati får gult kort for filming! Tar med seg ballen vekk fra feltet og får en dytt i kroppen fra Steiring. Velger dermed å kaste seg til bakken, men det er en kraftig dytt han får. Vanskelig å se om det burde vært straffe eller ikke.
  I denne kampenOn target1Yellow Cards1*Fouls1Fouls against4
64' 

Kastrati får gult kort for filming! Tar med seg ballen vekk fra feltet og får en dytt i kroppen fra Steiring. Velger dermed å kaste seg til bakken, men det er en kraftig dytt han får. Vanskelig å se om det burde vært straffe eller ikke.

64' 

Morer tar med seg ballen innover i banen i påvente av hva han skal foreta seg i neste sekvens, men Ramsland har sett seg lei av tiden spanjolen får med ball og legger han i bakken. Det har ikke vært rent få frispark i denne kampen i hvert fall.

62' 

Teniste kaster voldsomt langt like ved Sandefjords venstre hjørneflagg. Inne i feltet vinner målscorer Greenidge ballen, men denne gang ender forsøket rett på Jónsson i buret.

61' 

Sogndal har ikke gitt seg med den høye presslinja og tvinger Sandefjord til å spille både bakover og etter hvert ut sidelinjen. Spørsmålet er om hvor lenge kreftene vil vare hvis dette skal fortsette.

59' 

Koomson får seg en smell, og det blir et lite avbrudd i spillet i påvente av at ghaneseren kommer seg på beina igjen.

57' 

Corneren fra Olsen Solberg blir klarert ut til Bindia til venstre i banen, men vingbacken får ikke svingt ballen inn igjen. Bortelaget tar dermed over.

56' 

Storbæk slår opp mot Kastrati etter å ha vunnet ballen i SF-forsvaret, men Wæhler blir for agressiv i sin jakt på ballen. Dermed blir det nok et frispark til hjemmelaget.

54' 

Sogndal med ballen i laget for øyeblikket, men Sandefjord er raske til å ha menn oppe i ballfører. Blir mye på langs og på tvers og liten tid med kula generelt for de hvite nå.

53' 

Dagens tilskuertall er 5.806. Dermed er ikke årsbeste fra Rosenborg-kampen slått.

52' 

Storbæk ligger nede og holder seg til beinet. Birkelund spiller ballen ut sidelinjen, men etter litt om og men er kapteinen oppe og går igjen.

51' 

Etter målet senker Sogndal seg drastisk i banen. Interessant hvis det er faktum for resten av kampen.

 • Reiss Greenidge
  GoalReiss GreenidgeSogndal FotballSogndal får betalt for det massive presset da Greenidge stanger de inn i kampen igjen! Birkelund vender opp på venstresiden og slår inn mot Greenidge, som har tatt turen foran mål. Forsvarskjempen nikker inn sitt første for klubben, og dermed er vi like langt!
  I denne kampen*Goals1On target1
48' 

Sogndal får betalt for det massive presset da Greenidge stanger de inn i kampen igjen! Birkelund vender opp på venstresiden og slår inn mot Greenidge, som har tatt turen foran mål. Forsvarskjempen nikker inn sitt første for klubben, og dermed er vi like langt!

47' 

Ramsland header en høy pasning videre mot Koomson til høyre, men hodestøtet er for upresist og ender hos Jónsson.

46' 

Sogndal fortsetter der de slapp ved å stå høyt mot SF fra start.

46' 

Da er vi i gang igjen på Komplett Arena!

 • 2nd Half
 

 

Da går lagene til pause på stillingen 1-0 etter en scoring av Storbæk i omgangens siste hendelse. Etter en lavt slått corner fra Olsen Solberg fikk SF-kapteinen pirket ballen i det høyre hjørnet relativt upresset. Det kom etter en liten periode hvor hjemmelaget hadde presset på, men resten av kampen var det egentlig Sogndal som hadde kontroll på. Gjestene har stått høyt og presset hjemmelaget så dypt at de har slitt med å spille seg til noen som helst sjanser. Det ellers så kompakte SIL-forsvaret, anført av en tent Wæhler, raknet kun ved det nevnte Storbæk-målet og da Kastrati fikk komme helt alene mot Dyngeland i det 26. minutt. Dermed kanskje litt i mot spillets gang at hjemmelaget leder, men på en annen side har ikke Sogndal skapt stort heller!

 • End of 1st Half
 

 • Håvard Storbæk
  GoalHåvard StorbækSandefjord FotballStorbæk får pirket ballen over streken på Sandefjords andre store sjanse! Olsen Solberg slår for en gangs skyld corneren lavt mot første stolpe. Der står kaptein Storbæk og sleiver nærmest ballen i det høyre hjørnet. 1-0 til vertene på tampen av omgangen!
  I denne kampen*Goals1On target1*Fouls2
45' 

Storbæk får pirket ballen over streken på Sandefjords andre store sjanse! Olsen Solberg slår for en gangs skyld corneren lavt mot første stolpe. Der står kaptein Storbæk og sleiver nærmest ballen i det høyre hjørnet. 1-0 til vertene på tampen av omgangen!

45' 

Denne gangen er det motsatt i duellen mellom Kastrati og Wæhler. Førstnevnte ser at ballen har vært sist nær ringreven og skjermer dermed ut til corner.

45' 

Etter en lang ball opp mot Storbæk, på streken av Sogndals 16-meter, får Wæhler klarert til værs før kula detter ned hos Bindia. Senegaleseren klemmer til med venstrefoten, og skuddet fyker langt over mål.

43' 

Olsen Solberg slår igjen mot en møtende Morer, som igjen slår videre mot van Berkel på bakre stolpe. Det blir litt for fikst og sistnevnte rekker heller ikke opp på forsøket fra spanjolen.

42' 

Sandefjord med et godt initiativ på høyresiden, hvor til slutt det er Seck som klarer å få Grodås på limpinnen. Etter å ha ført med seg ballen ned i korridoren vender han opp og skjærer forbi to SIL-spillere. Dermed tvinges Grodås til å strekke fram en arm. Nok et frispark til Sandefjord.

40' 

Nok en gang får Whæler bruk for sin massive styrke ved å skjerme ballen ut i kamp med Kastrati. Har vært rått parti i den duellen så langt.

38' 

Sogndal har så langt lyktes med å hindre vertene i å komme til sjansene sine. Ved å stå overraskende høyt og samtidig være kompakte bak har det kun vært ved en anledning at Dyngeland ble skikkelig testet.

36' 

Vallès Prat slår opp på Kastrati, som tror han har med seg en spiller på løp i feltet. Men da ingen andre SF-spillere har luktet den blir det kun en heading tilbake til Dyngeland i mål.

34' 

Nwakalis forsøk ender ut hos Koomson på høyresiden, og teknikeren prøver seg med et uventet langskudd fra 25 meter. Jónsson glipper først skuddet inne i målgården, men er rask til å plukke opp lærstykket igjen.

33' 

Etter et oppspill mot Ramsland får Reppesgård Hansen klarert halvveis unna. Schulze plukker opp den løse ballen og får kriget seg til et frispark med Vallès Prat i rygg. Dødball fra 35 meter.

32' 

Bindia prøver å løfte en ball inn mot Kastrati på løp i feltet, men Wæhler får kroppen foran og skjermer pasningen ut til fem-meter.

30' 

Nok en gang blir corneren klarert, men bortelaget opprettholder ballen i laget inntil det mistes ut sidelinjen i et håpløst forsøk på å sette opp til innlegg.

30' 

Sogndal vinner ball i forsvar, og Schulze finner Koomson motsatt med en god pasning. Ghaneseren setter videre opp Teniste etter å ha løpt av seg van Berkel, men det påfølgende innlegget fra finnen blir headet til corner.

29' 

Nå er det vertene som har tatt over og presser for øyeblikket de hvitkledde dypt ned på egen banehalvdel.

26' 

Olsen Solbergs corner blir banket unna av en SIL-forsvarer.

26' 

Seck tar med seg ball ut av forsvar og finner Kastrati på løp med en boksåpner-pasning uten like. Det er hovedsakelig fordi Sogndals linje er helt ute og kjøre. Dermed kan SF-spissen fosse igjennom mot en ventende Dyngeland. Men etter å ha blitt presset ut mot høyresiden blir vinkelen noe for liten. Det påfølgende skuddet redder nemlig forsøket fra Kastrati og slår til corner. Der burde han kanskje utnyttet situasjonen bedre!

23' 

Til tross for motstandernes høye presslinje er SF sine midtbanespillerne nølende med å møte i forsvarets frispilling. Vil nok ha ballen raskere ut ved hjelp av lange baller, vertene.

21' 

Sandefjord sliter med å spille seg ut fra bortelagets massive press. Har derimot ikke fått så mye igjen for det enda, Sogndal.

20' 

Grodås slår corneren rett i armene på Jónsson i buret.

20' 

Steiring spiller fint opp til Koomson mellom Reppesgård Hansen og van Berkel. Ghaneseren prøver dermed å finne Ramsland i feltet, men Seck er nok en gang i veien og header til corner.

18' 

Olsen Solberg prøver på en fiks løsning ved å spille en pasning mot Morer i muren, men muligheten spoleres da Sogndal vinner ball. Nwakali klarer derimot ikke å holde kula på innsiden av banen og Sandefjord får ballen tilbake ved et innkast.

17' 

Bindia og Sødlund kombinerer strålende på utsiden 16-meterens venstre hjørne før førstnevnte vipper ballen forbi Nwakali og Greenidge. Sogndal-duoen 'sandwicher' dermed vingbacken såpass at det blir nok et SF-frispark.

15' 

Sogndal fortsetter å stå høyt, og presser dermed hjemmelaget til å trille i bakre ledd gjentatte ganger før det prøves på noe nytt.

 • Chidiebere Chijioke Nwakali
  Yellow cardChidiebere Chijioke NwakaliSogndal FotballOgså Nwakali føres opp i dommerens bok som nevnt.
  I denne kampenYellow Cards1*Fouls1
14' 

Også Nwakali føres opp i dommerens bok som nevnt.

 • Enric Vallès
  Yellow cardEnric VallèsSandefjord FotballVallès får gult som følge av en dytt mot Nwakali, som nigerianeren fulgte opp. Lundby gir dermed gult til begge.
  I denne kampenYellow Cards1
13' 

Vallès får gult som følge av en dytt mot Nwakali, som nigerianeren fulgte opp. Lundby gir dermed gult til begge.

 • Kjetil Wæhler
  Yellow cardKjetil WæhlerSogndal FotballWæhler går for andre gang knallhardt til i en takling og denne gang har han strak fot i møte med Morer. Et soleklart gult kort på veteranen, som forårsaker en kraftig håndgemeng hos flere av spillerne.
  I denne kampenYellow Cards1*Fouls2
12' 

Wæhler går for andre gang knallhardt til i en takling og denne gang har han strak fot i møte med Morer. Et soleklart gult kort på veteranen, som forårsaker en kraftig håndgemeng hos flere av spillerne.

10' 

Etter at alle i feltet har samlet seg rundt målet til Dyngeland løper plutselig Morer seg fri ute i feltet. Spanjolen mottar ballen, vender litt heldig av en tilrusende Koomson og slår hardt inn mot flokken. Etter litt klabb og babb får gjestene klarert unna.

10' 

Olsen Solbergs frispark blir headet til corner av en feilvendt Steiring.

10' 

Wæhler er alt for sent ute i sin takling på Kastrati. Frispark til vertene fra 25 meter til tross for 41-åringens gjentatte protester på en situasjon Sogndal ikke fikk frispark på.

8' 

Nwakali dribler seg forbi to SF-spillere på sin vei inn i feltet, men i duell med van Berkel detter han om. Dommer Lundby vinker den Manchester City-utlånte spilleren opp på bena igjen. Virket muligens litt for lett det der, ja.

6' 

Koomsons corner blir klarert ut i returrommet, men der ender det kun med en lumpe et godt stykke over mål fra en hvitkledd spiller.

5' 

Teniste prøver et tidlig innlegg fra sin høyreside. Seck tar ingen sjanser, med Koomson luskende bak, og header til corner.

5' 

På det nevnte frisparket bøyer Olsen Solberg ballen over muren, men forsøket sneier høyre stolpe! Dermed ble det ikke vingbackens tredje dødballmål på rad helt enda.

4' 

Morer vinner ballen fra Nwakali høyt i banen og Kastrati tar straks over. Spissen forserer flere meter inn mot 16-meteren før han blir lagt i bakken, og Sandefjord vinner et frispark. Da forseelsen startet utenfor boksen dødballen tatt deretter.

1' 

Sogndal presser høyt fra start, men etter et langt oppspill fra Dyngeland ender ballen helt inne hos Jónsson i SF-buret.

1' 

Schulze sparker oss i gang!

 • 1st Half
 

 

De to 3-4-3-lagene entrer banen til konfetti og tilnærmet fullt hus. Da er vi straks klare for kamp!

 

Dagens dommer er Martin Sleire Lundby fra Bøverbru IL. På sidelinjene har han med seg Reidar Mørkestøl Gundersen fra Frisk Asker IF og Eivin Christofer Møllerud Hansen fra Grorud IL. I teknisk sone er det Adrian Bjørkhaug Gjendemsjø fra Tertnes Fotball som har kontrollen.

 

Selv med et par spillere utilgjengelig må gjestene klare seg uten sin kanskje viktigste mann. Trener Eirik Bakke ble nemlig sendt på tribunen i Skien og ser dermed kveldens oppgjør fra tribuneplass. Laget ledes dermed antakeligvis av den vanligvis mentale (!) treneren Ole Erik Grinde. Dagens overmann på SIL-benken tar til daglig en doktorgrad innen mental trening.

 

I Sogndal er det Espen Næss Lund og Lars Christian Kjemhus som må unnværes før dagens kamp. Ute av troppen er også Ulrik Fredriksen, som ble offer for et taktisk bytte halvveis i 1. omgangen mot Odd, og Ole Martin Rindarøy.

 

På skadelisten i Sandefjord er det fortsatt Alexander Gabrielsen og Thomas Kind Bendiksen som er gjennomgangsfigurene. Nå har riktignok angrepsspiller Rodríguez overtatt Kind Bendiksens nummer syv, så det spørs nok om ikke harstadværingens tid i klubben er over etter å ha vært ute hele sesongen med en uklar sykdom.

 

Bakke gjør kun èn endring på laget fra forrige kamp og det er at nylig skadefri Kjetil Wæhler tar plassen til Ulrik Fredriksen i midten av trioen bak. På benken er det gledelig nyheter for bortefansen i form av at Bjørn Inge Utvik er tilbake fra en ankelbrudd-skade. Inn på benken kommer også nyinnhentede Stanisa Mandić fra den serbiske klubben FK Čukarički. Den 22-år gamle vingen, som er på lån fram til slutten av neste sommer, har en kjøpsopsjon i kontrakten i tilfelle han skulle slå virkelig til.

 

Bohinen er såpass fornøyd med laget som slo Stabæk at han velger å la samtlige få prøve seg fra start i dag også. Det betyr at uruguayanerne som kom innpå og fikset 3-1-scoringen, Facundo Rodríguez og Carlos Grossmüller, forblir på benken.

 

Sist gang lagene møttes var det SIL som vant 3-2 etter et sent overtidsmål av Bendik Bye. Da hadde allerede Kjetil Wæhler (selvmål), Martin Ramsland, André Sødlund og Gilbert Koomson rukket å score hvert sitt mål før 1. omgang var over. I forkant av straffen Koomson omsatte fikk att på til Christer Reppesgård Hansen et rødt kort, men dette ble senere trukket tilbake som følge av en klage fra SF-leiren.

 

Gjestene fra saftbygda Sogndal gikk på et surt 2-1-tap da de møtte Odd i Skien forrige runde. Martin Broberg nettet for telemarkingene etter kun tre minutter, før Jone Samuelsen doblet ledelsen midtveis i omgangen. Dermed ble det kun et trøstemål Eirik Schulze satte inn elleve minutter før slutt, for Eirik Bakkes mannskap var aldri nære å legge på fler mål.

 

Vertene kommer til kamp etter en overbevisende 3-1-seier borte mot Stabæk sist helg. Flamur Kastrati, Joackim Olsen Solberg og nysigneringen Facundo Rodríguez stod for målene til hvalfangerne, mens Håkon Skogseid reduserte for De Blaa. Lars Bohinens menn førte nødvendigvis ikke kampen hele veien, men skapte de største sjansene og trepoengeren var nok dermed fortjent.

 

I forbindelse med Sandar Cupen har kampen blitt flyttet til en fredag for å fungere som en åpningskamp for turneringen. Det er dermed ventet fullt hus på Komplett Arena i kveld med gutte- og jentelag fra hele Norge på tribunen.

 

Hei og hjertelig velkommen skal du være til dette Eliteserie-oppgjøret mellom Sandefjord og Sogndal!