• 2. omgang
 • Odds BK
 • Viking FK
 • Diouf
  71'
 • ZekhniniMladenovic
  70'
 • Zekhnini
  61'
 • Pause
 • Odds BK
 • Viking FK
 • RiskiDiouf
  45'
 • HaugenOccean
  45'
 • 1. omgang
 • Odds BK
 • Viking FK
 • Adegbenro
  24'
 • Adegbenro
  6'
Før kamp

Odds BK - Viking FK

Eliteserien – Follow the Fotball match between Odds BK and Viking FK live with Eurosport. The match starts at 18:00 on 16 juli 2017. Our live coverage lets you follow all the key moments as they happen.


Have your say by voting on who will win between Odds BK and Viking FK? Enjoy some pre-match reading with related articles about these two Enjoy some pre-match reading with related articles about these two Fotball teams.
Hold deg oppdatert med de siste nyhetene fra Fotball-sidene våre.

    
30
Highlights 
 
 Supprimer
 

Det er over på Skagerak Arena, og Viking tar en fortjent 0-2 seier. I første omgang var de flere klasser over Odd, og kunne ledet både med tre og fire. Andre omgang ble en transportetappe for gjestene fra Stavanger. Adegbenro var meget frisk, spesielt de første 45, og kunne alene ha scoret fem mål om han var litt mer effektiv. Odd på sine side skaper en sjanse det er verdt å skrive hjem om. Tor Henrik Stensland takker for følget, og ønsker alle tilreisende, spesielt de fra Stavanger en riktig god tur hjem.

 • End of 2. omgang
 

90' 

Stanges unna.

90' 

Mladenovic jobber frem en corner.

90' 

Lagt til to minutter, som betyr at vi har 60 sekunder igjen å spille. Dette roter ikke Viking vekk.

90' 

Igjen en grusom dødball fra Ruud, som ikke er i nærheten av noe som helst.

90' 

Ernemann lager et fryktelig unødvendig frispark i duell med Broberg når han egentlig har tatt ballen alt. Odd kan flytte opp.

89' 

Viking fått roet nervene nå, og har hatt ballen på Odds halvdel i 2-3 minutter.

87' 

Kort variant til Aasheim som resulterer i innkast for gjestene.

87' 

Adegbenro på farten igjen, men Semb setter inn en kontant takling innenfor seksten og ballen går ut til corner.

85' 

Viking har mistet mye poeng mot slutten av kampene i år, men det er ingenting som tilsier at det skjer idag. Uansett så har begge lag dette i bakhodet, og skulle Odd får en scoring her så blir det spennende helt inn.

84' 

Lang ball opp mot Diouf som lager frispark i duell med Austbø.

82' 

Ser ut til at dette er over. Viking har fullstendig kontroll, og Odd triller akkurat nå ball på egen halvdel.

78' 

Frispark mot Viking blir blåst i det corneren slås.

78' 

Adegbenro tester skuddfoten fra 25 meter. Den går via Hagen og ut til corner.

75' 

Dårlig slått av kapteinen. Høyt, uten skru og uten fart. Da har Rossbach kontroll.

75' 

Viking får låne kula litt nå, men de haster ikke i vei. Odd har kun skapt en skikkelig målsjanse. Viking leverer en perfekt bortekamp.

 • Pape Pate Diouf
  Yellow cardPape Pate DioufOdds BKTror Diouf er heldig der. Gjestene er i alle fall veldig uenig at det bare er gult.
  I denne kampenYellow Cards1*Fouls1Wide1Offsides3
71' 

Tror Diouf er heldig der. Gjestene er i alle fall veldig uenig at det bare er gult.

71' 

Diouf i tøff duell med en Viking-spiller. Blir voldsomt med dytting etter den. Ser ut til at Diouf tråkker på Ryerson.

 • Stefan Mladenovic
  UtgåendeRafik ZekhniniOdds BKZekhnini ut, trolig for siste gang på en stund på Skagerak Arena.
  I denne kampenYellow Cards1*Fouls1Fouls against2Wide1
 • Stefan Mladenovic
  InnkommendeStefan MladenovicOdds BK
69' 

Zekhnini ut, trolig for siste gang på en stund på Skagerak Arena.

65' 

Odd er det førende laget her, ganske overlegent også, men Viking har to mål å gå på. De er fornøyde, og ligger trygt og kompakt i forsvar. Utenom muligheten til Pape så har ikke Odd skapt noe voldsomt med sjanser heller.

64' 

Espen Ruud setter den rett i muren, håpløst forsøk.

63' 

Odd kontrer, og Rafik Zekhnini blir tatt av Andre Danielsen. Odd får frispark på 20 meter.

 • Rafik Zekhnini
  Yellow cardRafik ZekhniniOdds BKAlt for sent ute mot Kronberg, og et fortjent kort til gutten som muligens spiller sin siste kamp for Odd.
  I denne kampenYellow Cards1*Fouls1Fouls against1Wide1
61' 

Alt for sent ute mot Kronberg, og et fortjent kort til gutten som muligens spiller sin siste kamp for Odd.

61' 

Ruud slår igjen en dødball, og denne gangen er den bedre. Steffen Hagen er en liten piggsveis unna å stusse den forbi Austbø og i mål, men keeperen viser at han hadde full kontroll, og Viking slipper med skrekken.

59' 

Pape Diouf setter ballen over alene med Austbø. Lang ball i bakrom til Diouf, som er noe heldig når han får med seg ballen i duell med Martinsen. På halvspretten forsøker han å lempe den over Austbø, men ballen går over mål. Begynner å haste for vertene om de vil vinne denne kampen.

58' 

God mulighet for gjestene. Aasheim og Kronberg spiller fint sammen på høyre, og ballen ender hos Bringaker som brenner ballen over fra 16 meter.

56' 

Igjen slår Ruud den helt inn til keeper Austbø.

56' 

Occean og Pape bytter plass, det fører til at Usman havner i en duell med den store spissen, og lager frispark.

53' 

Broberg med en eventyrlig mulighet til å redusere. Odd sin høyreside kombinerer seg fint gjennom, og Ruud får stå alene når han svinger inn et innlegg. Han treffer perfekt på legget, og Broberg står fullstendig alene i feltet, men klarer ikke å presse headingen ned. Den skal du få på mål.

52' 

Pape Diouf har vært frisk i åpning, og kommet på flere gode løp i bakrom. Timingen er ikke helt der enda, og han har gått i offside begge gangene.

49' 

Odd er forvørig det eneste laget som ikke har scoret mot Viking i år. Det må de gjøre to ganger på 45 minutter for å få med seg poeng.

47' 

Odd med 90% ball de to første minuttene her. Fort et kampbilde vi kan se resten av kampen også. Viking er så klart veldig fornøyde, og kommer ikke til å ta annet enn kontringer her.

47' 

To endringer på Odd-laget. Haugen var sammen med Zekhnini den friskeste i første omgang, og mange rundt reagerer på at han ikke blir flyttet ut på kant for Riski, men Fagermo bestemmer.

 • Pape Pate Diouf
  UtgåendeRiku RiskiOdds BK
  I denne kampenOn target1
 • Pape Pate Diouf
  InnkommendePape Pate DioufOdds BK
46' 

 • Olivier Occean
  UtgåendeSigurd Hauso HaugenOdds BK
  I denne kampenFouls against2Wide1Offsides2
 • Olivier Occean
  InnkommendeOlivier OcceanOdds BK
46' 

46' 

Klart for de siste 45. Her må det drastiske endringer til for at Odd skal ta poeng. Fagermo tar også grep.

 • 2. omgang
 

 

Pause på Skagerak Arena, og gjestene leder noe overraskende 0-2. Den første scoringen kom tidlig, og det var selvfølgelig Samuel Adegbenro. En lang ball fra Kristoffer Haugen gikk hele veien gjennom til Adegbenro, som iskaldt sette den i mål alene med Rossbach. Fredrik Semb med fryktelig passivt forsvarsspill på den scoringen. Midtveis i omgangen satte han også sin andre for dagen, etter at Hagen mistet ball på vei fremover. Danielsen brøyt, og satte igang Adegbenro som parkerte Odd-forsvaret. Like kald som på 0-1 så satte han 0-2 knall hardt i det nærmeste hjørnet. Odd dominerte i banespillet til tider, men Viking viser at de er livsfarlige når de får kontre. Adegbenro kunne alene ha scoret fire mål her de første 45. Odds verste 45 minutter i år, uten tvil. Viking har dog vært veldig gode.

 • End of 1. omgang
 

45' 

Odd-forsvaret henger ikke sammen. Tor Andre Aasheim får plutselig et hav av tid innenfor seksten, men velger å avslutte fra skrått hold i stedet for å trille den til Bringaker som ligger helt alene på bakre.

45' 

Helt vilt at Viking ikke leder 0-3 nå. Usman setter fart, og også han parkere Våge Nilsen noe så voldsomt. Innlegget er perfekt bak forsvaret, hvor Bringaker lurer på bakre. Han forsøker seg på volley, men ballen sklir av foten og ut. Den skal du sette.

45' 

Kronberg med et fint løp på venstre, innlegget blokkeres akkurat av Hagen før Adegbenro skal treffe den.

43' 

Sigurd Haugen spiller en fin stikker til Riski som nesten kommer alene med Austbø, blir dog presset veldig av Kristoffer Haugen, og får aldri avsluttet ordentlig. Gud mulighet det for vertene.

41' 

Adegbenro misser alene med Rossbach. Viking klarerer frisparket, og setter igang en kontring. Adegbenro er smart, og har lagt seg ut på høyre hvor han møter Våge Nilsen i en løpsduell. Adegbenro parkerer Våge Nilsen og kommer helt alene med Rossbach. Denne gangen står keeperen støtt, og får ballen rett på seg. Hadde Adegbenro vært litt effektiv idag hadde han scoret fire mål allerede.

41' 

Nok et frispark til Odd i god innleggsposisjon. Ruud skal igjen svinge den inn.

39' 

Fredrik Semb er nærmest ballen på andre corneren på rad, men lager igjen frispark.

39' 

Igjen er Haugen på farten. Godt løp i bakrom, og god ball fra Samuelsen, men innlegget blir blokkert av Martinsen til corner.

39' 

Igjen er det Sigurd Haugen som er nærmest, men igjen har han startet litt tidlig. Offside på spissen.

38' 

Ryerson er klønete i en duell med Våge Nilsen, og Odd får frispark ganske så identisk med der VIking fikk for et par minutter siden.

36' 

Adegbenro med en kjempesjanse til å score hattrick. Usman Sale går forbi to Odd-spillere før han slipper kula til Adegbenro som får fryktelig god tid fra 12 meter. Avslutningen setter han rett på Sondre Rossbach.

35' 

Ernemann slår inn i retning Bringaker, men Broberg er sterk i duellen og får den vekk.

34' 

Jone Samuelsen lager frispark i duell med Andre Danielsen. Gjestene får muligheten fra drøye 25 meter her, litt skrått ute til høyre. Får vi en kanon fra Ernemann da?

33' 

Riski slår inn i retning Haugen, men spissen er litt for sent ute til å skli den inn. Livlig Sigurd Haugen nå også.

32' 

Jone Samuelsen tar med seg ballen forbi Danielsen, og skyter fra 16 meter. Austbø er fint med, men gir en farlig retur. Sigurd Haugen er uansett i offside, og Viking får igjen kontroll.

30' 

Ernemann ligger nede for Viking. Har allerede vært 4-5 ganger hvor en Viking-spiller har ligget nede. Fikk seg en liten trykk der, men er på beina igjen.

28' 

Ballen går i retning Fredrik Semb, men han lager frispark i duellen og gjestene kan puste lettet ut.

28' 

Oldrup trer fint gjennom Ruud på høyre, men innlegget blir blokkert av Krongberg. Corner for vertene.

26' 

Viking fortsetter å skape sjansene. Nok en lang ball i bakrom blir slått, og denne gangen får Adegbenro ballen inne i feltet. Han tar en elegant skuddfinte som sender to Odd-spillere ned i bakken. Avslutningen han varter opp med etter finten holder dog ikke samme klasse, og ballen går over mål.

 • Samuel Adegbenro
  GoalSamuel AdegbenroViking FKViking kontrer på Odd, og dobler ledelsen. Steffen Hagen mister ballen på vei fremover, og klarer ikke å ta fra Andre Danielsen ballen i returløpet. Han slår en lang ball i bakrom til Adegbenro som igjen er iskald alene med Rossbach. Igjen er Fredrik Semb nærmeste Odd-spiller, men denne må kaptein Hagen ta på sin kappe.
  I denne kampen*Goals2On target2Fouls against1
24' 

Viking kontrer på Odd, og dobler ledelsen. Steffen Hagen mister ballen på vei fremover, og klarer ikke å ta fra Andre Danielsen ballen i returløpet. Han slår en lang ball i bakrom til Adegbenro som igjen er iskald alene med Rossbach. Igjen er Fredrik Semb nærmeste Odd-spiller, men denne må kaptein Hagen ta på sin kappe.

23' 

Riski kommer fullstendig fri på høyre, og har år og dag på å slå inn. Han treffer perfekt til Zekhnini som har skjært inn fra motsatt kant, men avslutningen fra 16 meter går til side for mål. Får ikke noe godt treff der, unge Zekhnini.

22' 

Zekhnini gjør alt for å vise seg frem for Skiens-folket idag. Nå tar han to lange og solide defensive løp, og stopper to angrep fra gjestene. Livlig start av vingen, men laget hans ligger fortsatt under.

19' 

Ruud får masse tid og plass til å slå inn, og innlegget mot Haugen på bakre er veldig bra. Austbø er igjen veldig bra med, og plukker den rett foran nesa på spissen.

17' 

Zekhnini har spilt sine 15 beste minutter for Odd i år til nå. Er veldig aktiv, og parkerer Ryerson hver gang han får muligheten. Nå misser innlegget mot Haugen med en liten halvmeter.

16' 

Hjemmelaget tatt over etter den tidlige scoringen til Adegbenro, men gjestene har forsøkt seg på et par kontringer allerede. Blir mye plass bak Ruud og Våge når de går fremover, som utnyttes spesielt av Adegbenro som har hatt en magisk start på kampen.

16' 

Glimrende ball i bakrom fra Våge Nilsen til Broberg, som slår den kjapt i støtte til backen som har kommet frem. Våge Nilsen slår inn på direkten, og innlegget treffer nesten Sigurd Haugen, men en våken Haugen får den ut. Dommeren mener det er Haugen som sparker den ut, men man kan helt klart se at Odd er snytt for corner der.

14' 

Julian Ryerson er tilbake på banen, og går tilbake på venstrebacken som han låner av Kristoffer Haugen idag.

13' 

Odd spiller forøvrig 11 mot 10 akkurat nå. Ryerson er fortsatt ute, og får behandling. Ser ut til at han skal inn igjen.

12' 

Godt keeperspill av Austbø som leser den, og bokser den vekk fra farlig område. Godt slått av Ruud.

12' 

Zekhnin og Broberg kombinerer på høyre, men Martinsen kommer til i siste liten og får blokkert innlegget til corner.

11' 

Ryerson ligger nede etter at Zekhnini er alt for tøff i en duell. Blør fra nesen ser det ut som.

9' 

Odd forsøker å svare med en gang. Rafik Zekhnini drar av Ryerson, og spiller ut til Broberg på 14-15 meter. Avslutningen hans går over mål.

 • Samuel Adegbenro
  GoalSamuel AdegbenroViking FKAdegbenro setter ballen i mål alene med Sondre Rossbach. Kristoffer Haugen slår en lang ball i bakrom til Adegbenro som går hele veien til spissen. Adegbenro varter opp med en fint touch inn mot mål, og setter ballen iskaldt til side for Rossbach. Viking har åpnet best, og tar helt fortjent ledelsen. Skal sies at Fredrik Semb skal stoppe ballen og Adegbenro lenge før det der blir farlig, svakt stopperspill.
  I denne kampen*Goals1On target1
6' 

Adegbenro setter ballen i mål alene med Sondre Rossbach. Kristoffer Haugen slår en lang ball i bakrom til Adegbenro som går hele veien til spissen. Adegbenro varter opp med en fint touch inn mot mål, og setter ballen iskaldt til side for Rossbach. Viking har åpnet best, og tar helt fortjent ledelsen. Skal sies at Fredrik Semb skal stoppe ballen og Adegbenro lenge før det der blir farlig, svakt stopperspill.

5' 

Viking har åpnet kampen klart best. Adegbenro og Usman har begge hatt et par gode innleggsforsøk før denne sjansen. Viking slår bevist innleggene sine hardt langs bakken, for Bringaker blir noe liten om man sammenligner med Hagen og Semb.

3' 

Bringaker er nære på å sende gjestene i ledelsen etter tre minutter. Adegbenro har vært meget aktiv i åpning, og han fosser frem på venstre. Tar med seg Espen Ruud helt ned til linja, og slår ballen inn mot Bringaker. Spissen er først på ballen, og får et godt treff, men den går like utenfor målet til Rossbach.

2' 

Ryerson vinner den første duellen mot Zekhnini. Mange har reagert på at kantspilleren starter idag, og mener at Odd gambler med gutten som ryktes klar for Fiorentina.

1' 

Dommer Kristoffer Hagenes blåser kampen igang. Hjemmelaget angriper mot egne fans i første omgang.

 • 1. omgang
 

 

Nydelig vær i Skien, solen skinner og akkurat nå ligger vi på rundt 22 grader. Rammen rundt kampen er fin, og vi gleder oss til kamp.

 

Viking var fullstendig overlegne i det motsatte oppgjøre i April. Laget fra Stavanger vant 3-0, og alle de tre målscorerne fra den kampen er også med idag. Adegbenro, Bringaker og Danielsen scoret målene. I fjor vant Odd 4-1 her på Skagerak. Nordkvelle, Hagen, Riski og Grøgaard scoret målene for vertene i den kampen. Viking har ikke slått Odd i Skien siden 2012, men de kunne ikke funnet et bedre tidspunkt å møte fjorårets bronsevinnere på.

 

Odd gjør også noen endringer, hovedsakelig på grunn av at de trenger å rotere laget med tanke på at de har Europa League på torsdag, og selvfølgelig at de spilte kamp forrige torsdag også. Der fikk de dog en god opplevelse med 0-1 borte mot Vaduz. Fredrik Semb er tilbake fra suspensjon, og kommer inn for Vegard Bergan. Nordkvelle hviles til denne kampen, og inn kommer Martin Broberg på midten. Sigurd Haugen fortsetter på topp, som betyr at han nå starter i sin andre Eliteserie-kamp på rad.

 

Gjestene er tvunget til å gjøre noen endringer på laget som spilte 1-1 mot Sogndal sist. Midtstopper Mets er ute, og det betyr at backen Kristoffer Haugen kommer inn som stopper, mens Ryerson går ned på venstrebacken. Det gir plass til Steffen Ernemann på midten. Michae Haukås er også benket til denne kampen, og inn kommer Tor Andre Aasheim som går rett inn på kant.

 

Odd ligger på 10. plass, men det er bare fem poeng opp til 2. plassen som Brann innehar akkurat nå. Odd har også bare spilt 15 kamper, mens stort sett alle lag har spilt 16 eller 17. Viking ligger helt sist med 10 poeng, men spillemessig har de hevet seg i det siste.

 

Hei og velkommen til Skagerak Arena, og dette oppgjøret mellom Odds Ballklubb og Viking.