Populære sporter
All sport
Vis alt

Derfor kjenner ikke Eurosport-ekspertene igjen årets RBK-utgave

Espen Blaker

Publisert 09/05/2018 klokken 22:24 GMT+2

Kjetil Rekdal og Asbjørn Myhre ser tydelige svakhetstegn hos trønderne.

rbk

Foto: Eurosport

Etter en skuffende forestilling mot Ranheim skulle RBK ut og feie Brattvåg av banen i cupens tredje runde onsdag.
Slik endte det ikke. Kåre Ingebrigtsens gikk riktignok videre, men 1-0-seieren var langt ifra overbevisende.
– Hvis vi klarer 1-0 i hver kamp, får vi være fornøyde med det. Det er greit nok, sa matchvinner Alexander Søderlund til Adressa etter kampen.
Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal mener prestasjonen og holdningene blant RBK-spillerne er synonymt med hvordan de til nå har opptrådt i 2018.

– Gir fra seg initiativet

– De gir fra seg initiativet i flere kamper. Kristiansund hjemme, Strømsgodset borte, Start hjemme, for å nevne noen. Det er overraskende at de ikke evner eller vil gyve løs på motstanderen når de får det første målet, sier Rekdal i denne ukens Eliteserie-podcast.
– Det har vært kjennetegnet til Rosenborg i mange, mange år. De vil nok gjerne gjøre det også nå, men får det ikke til, fortsetter han.
Det er noe RBK-trener Kåre Ingebrigtsen på mange måter er enig i. Etter lørdagens 1-1-kamp mot Ranheim uttrykket RBK-sjefen sin irritasjon over hvordan «laget slutter å spille fotball etter de har tatt ledelsen».
Rekdal tror at om trenden fortsetter, kan trønderne fort måtte vinke et potensielt seriegull farvel.
– Blir det mange jevne kamper, taper selv Rosenborg poeng. Det er en smal linje de balanserer på. De skal ikke rote bort mange flere poeng før det blir nærmest umulig å ta igjen Brann.

Manglende dekning

Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre peker også på den manglende bredden i Kåre Ingebrigtsens tropp.
– De har ikke den dekningen som et lag av RBKs størrelse bør ha heller. Mot Ranheim måtte Anders Konradsen ut, og da måtte de legge Bendtner ned i en tierrolle for å få inn de Lanlay på kant. Så når det ikke fungerer, settes de Lanlay som indreløper og Bendtner ut på venstre igjen.
Rekdal mener at det er lillebror som minner mest om gode, gamle RBK til nå denne sesongen.
– Rosenborg spiller ikke den type 4-3-3-fotball som de er kjent for. Det er det faktisk Ranheim som gjør. Det så vi på lørdag også. Målet Ranheim scoret er egentlig et typisk Rosenborg-angrep. Ranheim er de som spiller etter RBK-modellen, mens Rosenborg selv driver med litt av alt.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame