• Fotballens festdag er her! Se alle kampene fra Eliteserien og OBOS-ligaen på discovery+
– Den største overraskelsen denne sesongen, med negativt fortegn, er Rosenborg som ligger der de ligger, og har de bakenforliggende tallene som de har. Det er langt unna det som er forventet. Og det er langt unna forventningene til klubben.
Det er Lars Bohinens knallharde dom på Rosenborgs første fem kamper, som kulminerte i 0-3 tap for Strømsgodset i forrige serierunde.
Fotball
Rogne klar for ny klubb
10 TIMER SIDEN
– Det begynte egentlig allerede i fjor, så det har vært en nedadgående kurve over tid, fortsetter eksperten.

– De har vært fornuftige

Et Eliteserie-lag som derimot har imponert Bohinen så langt i år, finner vi lengre vestover på kartet.
– Jeg synes Viking har tatt et steg videre, de har fått en sesong på seg - og fått beholde spillerne sine utenom Joe Bell. De har vært fornuftige i spillerlogistikken, skryter eksperten av laget som topper tabellen før 16.mai-runden.
– De har bare solgt Joe Bell av betydning, og det tar lengre tid å bygge offensive relasjoner enn defensive. Det ser man på Viking nå. Det går fortere fremover. De er bedre på de offensive valgene, og råere i valgene, fortsetter Bohinen, som nettopp har sagt ja til å fortsette som fast inventar i ekspertpanelet hos Discovery denne sesongen.

Ny ekspert

Bohinen har gjestet studio som fotballekspert hos Discovery i de første serierundene. Men nå har altså den tidligere Sarpsborg 08-treneren sagt ja til å fortsette samarbeidet ut sesongen.
– Jeg er interessert i norsk toppfotball, og synes det er interessant å være en del av det. Det er jo artigst å være der det skjer, - og dette er så nær man kommer uten å være på innsiden, sier Bohinen om sin nye rolle.
Bohinen har en lang fartstid bak seg i fotballen, både i Norge og utlandet. På 1990-tallet gjorde Bohinen stor karriere i Premier League, og var også sentral på det norske landslaget under Egil «Drillo» Olsen.
Fra 2017-2020 trente Bohinen Aalesund, før han i 2021 tok over Sarpsborg 08. Før sesongslutt annonserte derimot Bohinen at han ikke kom til å fortsette som trener for Sarpsborg-laget i 2022.
Den ferske kompetansen fra trenerrollen, tror Bohinen kan være en fordel i sin ferske rolle som ekspert.
– Jeg kjenner lagenes måte å spille på. Det er ikke så mange lag som har endret mye. Jeg er også veldig glad og fokusert på spillet, og det faglige rundt taktikkene. Mer enn enkeltspillere. Heller ikke så opptatt av historikk og det som skjer her og nå, forklarer Bohinen.
Fotball
Eliteserie-spiller tatt for råkjøring
12 TIMER SIDEN
Fotball
Nedrykkslagene forsterker: Se OBOS-overgangene her
17 TIMER SIDEN