Denne uken ble det bekreftet at Rosenborg har henvendt seg til Bodø/Glimt angående hovedtrener Kjetil Knutsen. RBK er på trenerjakt etter at Åge Hareide varslet at han pensjonerer seg etter inneværende sesong.
Knutsen, som fra han kom som assistenttrener i OBOS-ligaen i 2017 har vært med på å løfte Glimt til tidenes mest suverene seriegull i fjor, er nå klar for å lede Bodø-laget i sitt første gruppespill i Europa.
Discovery har vært i kontakt med RBK-styreleder Ivar Koteng, som ikke ønsker å kommentere så mye rundt saken, men han lettet litt på sløret på hvorfor Knutsen er en mann de vil snakke med på Lerkendal.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
– Nå har vi gjort en jobb med å finne ut hvem som er interessante.. Det har gått gjennom grovkverna. Kjetil Knutsen er interessant fordi han spiller en fotball vi synes er gjenkjennbar for oss, og fordi han er en dyktig kar, basert på vurderinger gjort fra utsiden, sier Koteng, som ellers er ordknapp om Knutsen-linken.
Satt på spissen er det nærmest blitt et folkekrav fra trøndere at laget skal spille offensiv og angrepsvillig fotball, «eggensk 4-3-3» og på en bestemt måte for at publikum skal være fornøyde. Erik Hamren hadde eksempelvis stor suksess resultatmessig, men spilte «feil».
Eirik Horneland la raskt om til 4-3-3 etter en skjev start, han også.
Nils Arne Eggen hevder selv han ikke bestemmer noe på Lerkendal lenger, men at han «tar telefonen hvis de ringer og spør om råd». Senest i Adresseavisens RBK-podcast Rasmus&Saga for et par uker siden svarte Eggen kontant ja på at han ønsker seg Knutsen som ny RBK-trener.
– Fordi jeg ser måten Bodø/Glimt spiller fotball på. Jeg har også møtt ham på Lerkendal, som samtalepartner. Og jeg må si at jeg er imponert over kunnskapen. Uansett hvilken spiller som blir borte fra laget, så går det ikke lang tid før en erstatter er på plass og fyller rollen på samme vis. Det viser at de virkelig øver inn samhandlingen. Og at de bruker spisskompetansene til spillerne som er på banen, sa den gamle mesteren – som feirer 80 år i disse dager.
I forbindelse med spesialepisoden om HamKam som nylig ble publisert på eurosport.no, hadde Discovery en lang prat med Kjetil Rekdal, for øvrig dagen etter at Bodø/Glimt hadde slått Zalgiris og kvalifisert seg til gruppespill i Conference League. Der ble også ståa i norsk fotball, landslaget, nivået på Eliteserien og spillestil et tema.
Og spørsmålet rundt eksempelet Rosenborg og 4-3-3.
– Skal du spille 4-3-3 som fungerer på en optimal måte, må du ha et mannskap som behersker det. Det er viktigere enn hvilken trener du har. For jeg tror de fleste trenerne i Norge kan 4-3-3 og jeg tror de fleste trenerne i utlandet kan 4-3-3, sier Rekdal og fortsetter:
– Da må du stille et mannskap til disposisjon som kan utøve det 4-3-3 som de drømmer om at Nils Arne skal gjøre. Og så er det dem som sammenligner Bodø/Glimt og Rosenborg, og det er helt feil.
Se hele praten med Rekdal her (artikkelen fortsetter under):

Rekdal om nivået i Norge, mentalitet og Drillo: – Vi lo jo av Egil, men ...

For selv om de begge «plays with two stoppers and three spisses», utdyper HamKam-treneren hva han mener med det utsagnet:
– Det er greit, Bodø/Glimt spiller jo 4-3-3, men de spiller ikke slik som Nils Arne gjorde. De spiller helt annerledes. Og det tror jeg ikke det er mange som tenker. Jeg tror mange tror at Kjetil Knutsen er en blåkopi av Nils Arne Eggen. Det er stor forskjell på de to i måten å spille 4-3-3 på. Men det er en del grunnprinsipper som er like.
– Hva er forskjellene, hvis du kan forklare det til en ikke-skolert, en som ikke har vært på telttur med NFF?
– Forskjellen er at Bodø/Glimt har mye mer «possession» (ballbesittelse), og at de spiller ballen rundt til de finner en åpning. Mens Rosenborg var veldig kontringspreget og vending av spill og rulle opp motsatt og frispilling med en stopper bakfra. Du ser en del trekk i Bodø/Glimt som er der, men det er stor forskjell på 4-3-3 i Bodø/Glimt og 4-3-3 i RBK i Nils Arne og Kjetil Knutsen sin tid, det er det, konkluderte Rekdal.
Så du spesial-episoden om HamKams snuoperasjon?

Bli med på innsiden hos serielederen: HamKam-spesial

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51