Det bekrefter både Sarpsborg 08 og Club Brügge klubben på sine hjemmesider (saken fortsetter under bildet):

diatta

Foto: Eurosport

– Sportslig skulle vi selvfølgelig ønsket å beholde Krépin. Når det er sagt, er dette et salg vi er stolte av. Vi har hatt mulighet til å selge ham tidligere, men har ventet inn det vi mener er riktig bud. Nå har vi landet en avtale som innebærer historiens største Sarpsborg 08-salg, sier sportssjef Thomas Berntsen.
Fotball
Odd slo tilbake etter ydmykelsen – videre i cupen etter ekstraomganger
8 TIMER SIDEN
Klubben ønsker ikke å uttale seg om salgssum, men bekrefter at avtalen er «en av de største i norsk fotball på 2010-tallet».
– Disse avtalene er gjerne tredelt. Vi får først et overgangsbeløp, mens det i tillegg ligger en eventuell oppside i bonuser. Dette inngår i avtalen med Club Brügge, sier Berntsen.
Hva angår videresalgsavtale, er denne ofte vanskelig å få gjennom i internasjonale overganger. Får man det først gjennom, er prosentsatsen ofte lavere enn mellom norske klubber. Uten å gå i detalj på størrelse, kan Berntsen bekrefte at Sarpsborg 08 har fått på plass en god avtale.
– Vi er fornøyd med prosentene vi har forhandlet fram. Når vi selger spillere, er dette viktig for oss. Jo yngre de er, desto viktigere blir det, sier han.
Diatta fikk under «Fotballfesten 2017» prisen for årets gjennombrudd. Midtbanejuvelen skrev under en fireårskontrakt med Sarpsborg i februar. Det skjedde etter et vellykket treningsopphold.
– For Sarpsborg 08 som klubb er dette et viktig salg. Ikke nødvendigvis fordi vi trenger pengene, men fordi signalet vi sender ut er så utrolig sterkt. Sarpsborg 08 er tuftet på å hente rimelig, videreforedle og selge. Det gjør oss attraktive blant unge talenter, men også blant mer rutinerte spillere. Jeg synes vi har lykkes godt. Salget av Krépin er ytterligere en bekreftelse på det, sier Berntsen.
Tidligere på dagen la Twitter-profilen Mogi Bayat ut et bilde av Diatta sammen med sin nye agent Thierno Seydi og Brügge-sjef Vincent Mannaert:
Det var VG som først omtalte saken.
18-åringen ble presentert sammen med sin nye agent Thierno Seydi og Brügge-sjef Vincent Mannaert. 18-åringen skal ha fått drakt nummer 11.
VG meldte tidligere onsdag at Sarpsborg 08 hadde godtatt et bud på mellom 20 og 30 millioner for sitt stortalent. Club Brügge skal ha kommet med budet 1. nyttårsdag.
Like før jul bekreftet sportssjef Thomas Bertnsen til Sarpsborg Arbeiderblad at klubben hadde akseptert et bud på Diatta. Berntsen sa at det nå var opp til spilleren om han ønsket å gå til den aktuelle klubben.
Eurosport.no erfarte tidligere i vinter at Sarpsborg 08 hadde avslått et bud fra Club Brügge på rundt 25 millioner for 18-åringen. Diatta skal ha vært svært nær en overgang i sommer.
– Ja, det er et bra steg for meg. Om Sarpsborg 08 er klar til å selge, er det greit. Om det ikke blir salg, er det også greit, sa Diatta til Eurosport.no den gang.
Nå ser det altså ut som unggutten endelig er klar for den belgiske storklubben. Brügge spilte i Champions League så sent som forrige sesong, men tapte samtlige seks gruppespillskamper mot Leicester, FC København og Porto.
Året før ble de slått ut av Manchester United i kvalifiseringen.
I årets sesong lyktes ikke klubben å kvalifisere seg for gruppespillet i verken Champions League eller Europa League. De tapte siste kvalifiseringsrunde i CL mot Istanbul Basaksehir, og Europa League-playoffen mot AEK Athen.
Champions League
Ruster opp Aspmyra før den historiske kampen: – Har investert 20-25 millioner
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Ny spiss klar for Sarpsborg 08 – lånes fra belgisk klubb
18 TIMER SIDEN