Foran 17.048 tilskuere i Köln scoret Ewa Pajor det eneste målet da hun i det 55. minutt satte inn returen etter at danske Pernille Harder raidet og skjøt i stolpen. Wolfsburg er cupmester for femte år på rad.
Hansen spilte hele kampen, mens Kristine Minde var ubenyttet reserve for Wolfsburg.
Freiburg er bare nummer sju på Bundesliga-tabellen og har færre enn halvparten så mange poeng som Wolfsburg, men gikk respektløst til verks i finalen og skapte de største sjansene i første omgang.
DFB-Pokal Frauen
NRK: Graham Hansen blir Barcelona-spiller
10/05/2019 KLOKKEN 08:23
Anja Maike Hegenauer skjøt rett utenfor etter et farlig balltap av Wolfsburg, før Klara Bühl tryllet bort tre motspillere og var alene med keeper bare for å tape duellen med Almuth Schult.
Sharon Beck og Sandra Starke kom også til sjanser, før Wolfsburg så ut til å innse alvoret og la Freiburg-målet under press. Det ble stadig farlig foran keeper Lena Nuding.
Rett før målet hadde Hansen et livsfarlig innlegg som falt ned på nettaket.
Da Wolfsburg først tok ledelsen, hadde Freiburg brukt opp kreftene og greide aldri å samle seg til en spurt. I stedet måtte Nuding levere kjemperedninger for å nekte Harder og Pajor ytterligere scoringer. Dansken nikket en gang også utenfor fra fri posisjon.
Wolfsburg er på god vei mot dobbelttriumf, med sju poengs luke til serietoer Bayern München i Bundesliga. Bayern har tre kamper igjen, Wolfsburg to.
I Champions League tapte Wolfsburg for Lyon i kvartfinalen, mens Bayern røk mot Barcelona i semifinalen.
(©NTB)
Sett denne?
UEFA Women's Champions League
Hegerberg seirende ut av norsk superduell i Champions League
23/03/2017 KLOKKEN 21:07
UEFA Women's Champions League
Hegerberg møter Graham Hansen i gigantoppgjør: – Den ultimate kampen
23/03/2017 KLOKKEN 11:32