Oppdatert 24/03/2017 klokken 07:43 GMT+1

Lyon med et strålende utgangspunkt etter det første kvartfinale-oppgjøret i Champions League.

Ada Hegerberg

Wolfsburg - Lyon 0-2
Ada Hegerberg og Lyon fikk akkurat det de trengte mot Caroline Graham Hansen og Wolfsburg. Etter en målløs 1. omgang, fikk Hegerberg muligheten etter pause. Byttet bidro til å sette fart på et Lyon-lag som scoret to viktige bortemål mot Wolfsburg i Tyskland. Dermed ligger presset på Graham Hansen når lagene møtes til returoppgjøret i Lyon om en uke.
Hegerberg kalte oppgjøret med Graham Hansens Wolfsburg for den ultimate kampen før avspark. Likevel ble det kun en nordmann fra start da fjorårets finalelag møttes. Europas beste spiller, Hegerberg, ble sittende på benken, mens hennes landskvinne markerte seg tidlig.

Kjempesjanse til Graham Hansen

19 minutter var spilt da Almuth Schult banket et utspark i bakrom. Graham Hansen viste frem sin fart og rykket fra Lyons forsvarsrekke, men gjestenes keeper kom først til ballen. Men Sarah Bouhaddis klarering gikk rett i kroppen på den norske angriperen som ikke rakk å reagere tidsnok. Hadde Graham Hansen fått kontroll på ballen, ville hun hatt muligheten til å trille ballen enkelt i åpent mål fra rundt 20 meter.
Kanskje var det derfor Oslo-jenta virket frustrert etter en halvtimes spill. På et returløp rev hun ned Amel Majri og fikk et velfortjent gult kort.

Lyon-press før pause

Alex Morgan fikk sine første Champions League-minutter i karrieren og var ikke langt unna å score rett før sidebytte. Den amerikanske jenta forsøkte seg fra distanse etter et strålende mottak, men ble hindret av stolpen. Minutter senere var det Eugénie Le Sommers tur, men avslutningen gikk via keeper til corner. Dermed gikk lagene målløse av banen etter 1. omgang.

Fransk dominans med Hegerberg

21 år gamle Hegerberg ble byttet inn i pausen og viste tidlig at hun var spillesugen med fine tekniske detaljer. Og da Graham Hansen ikke puttet på sin mulighet etter pause, var det i stedet Lyon som skulle score kampens første mål.
Det franske laget fikk frispark i nærheten av hjørneflagget. Camille Abily svingte ballen inn mot bakerste stolpe, og Schult var fullstendig feilplassert. Den tyske keeperen rakk aldri å reagere og måtte se at ballen dalte i mål bak henne, et mål som definitivt kan kalles en keeperblemme.

Se Hegerberg og Lyons overbevisende seier!

Med kvarteret igjen fortsatte Lyon å klemme til. Hegerberg danset seg opp langs venstrekanten og fant Dzsenifer Marozsán. Lyons nummer 10 fikk tiden hun trengte på 20 meter og plasserte ballen i hjørnet på elegant vis. Den tyske jenta sørget for 2-0 mot klubben fra hennes eget hjemland.
– Nå er Wolfsburg skikkelig i trøbbel, sa Eurosports kommentator Erik A. Fohnan.
Minutter senere ble Graham Hansen byttet ut.
Wolfsburg forsøkte desperat å score foran egne supportere, men kom ikke nærmere redusering enn et stolpetreff i sluttfasen av kampen.
Det betyr at Hegerberg tar med seg en 2-0-ledelse i bagasjen før returoppgjøret spilles i Lyon på tirsdag.