Sarpsborg-profil Patrick Mortensen berget kvelden for hjemmelaget med sin utligning på Ceres Park i Aarhus.
Tribunene var naturligvis tomme, men AGF skapte likevel en stemning med jublende fans fra videoskjermer som var satt opp på den ene langsiden.
Nå får nyvinningen internasjonal oppmerksomhet. Spanske Marca kaller ideen for et «banebrytende initiativ», menes amerikanske medier som Business Insider, Fox Sports og Yahoo stiller spørsmål om AGF har funnet løsningen på sport uten fans.
Eliteserien
Kamp mot klokka – håper å få Samuelsen klar til RBK-kampen
2 TIMER SIDEN
– Det er logistiske utfordringer ved det, men kreative hoder i klubber verden over vil tenke: «Kan vi kopiere dette?» Eller enda bedre: «Kan vi bruke konseptet?» skriver Yahoo Sports.
– Tolv poeng for kreativitet!
AGF samarbeider med videoplattformen Zoom, og sammen har de bygget en 40 meter lang videovegg, som viser rundt 200 fans, som sitter hjemme og heier.
AGF-trener David Nielsen er glad for klubbens initiativ. – Jeg er sikker på at dette betød noe for spillerne, at det skapte litt alternativ 2020-stemning, sa han etter 1-1-kampen mot Randers.
Mortensen sa dette om den første kampen etter koronapausen:
– Jeg opplevde ikke kampen så annerledes fra det vanlige, for vi har forberedt oss lenge på dette. Det er et mentalt spørsmål å finne fram til den ekte kjærligheten for fotball. Det skal ikke være om det er tilskuere eller ei som avgjør om man gidder å spille fotball, sa Mortensen.
Ironisk nok var det større problemer med å få formidlet TV-signalet til alle som hadde ventet på den danske serieåpningen.
(©NTB)
Sett denne?

– Det skal være hardt å komme gjennom det nåløyet

Eliteserien
VIF-spilleren nærmer seg retur – roser lagkameratens «vikarjobb»
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Jeg har et ganske klart mål om å rekke derbyet mot Lillestrøm
5 TIMER SIDEN