Populære sporter
All sport
Vis alt

Slår tilbake mot Haaland-kritikk: – Urettferdig

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 09/04/2024 klokken 17:16 GMT+2

Erling Braut Haaland har blitt kritisert for grunnspillet sitt og manglende scoringer i det siste, men det er ikke alle som er enige i kritikken.

Erling Braut Haaland.

Foto: Getty Images

Forrige uke ble Haaland sittende på benken da Manchester City vant 4-1 over Aston Villa. I helgen var han derimot tilbake fra start, og den norske stjernespissen slo tilbake med en scoring.
Det stoppet en måltørke som hadde vart i nøyaktig én måned.
For selv om Haaland er toppscorer i Premier League med sine 19 scoringer på 25 kamper, har han slitt med å finne veien til nettmaskene den siste tiden.
– Hvis jeg var Erling Haaland, ville jeg ikke være altfor bekymret. Jeg tror ikke han er bekymret heller, sier TNT Sports-eksperten Ally McCoist.
– Vi vet at han er den beste i bransjen på det han gjør, og det er å sette ballen i nettet. På det punktet er det etter min mening ingen tvil (om at han er best), fortsetter eksperten.
Forrige sesong scoret nordmannen vanvittige 52 mål på 53 kamper. I tillegg hadde han ni målgivende i debutsesongen for Manchester City.
Til tross for en måned uten mål i vinter, har han nok en gang levert en sesong med elleville tall. Denne sesongen står han med 30 fulltreffere på 36 kamper.
– Han kommer til å klare seg helt fint. Alle spisser går gjennom perioder der de ikke scorer. Det vil ikke bry ham i det hele tatt, og han vil snart være tilbake og gjøre det han gjør best, fastslår McCoist.
TNT Sports, i likhet med Eurosport, er en del av Warner Bros. Discovery.

Møtt av kritikk – får støtte

31. mars spilte Manchester City 0-0 mot Arsenal. Erling Braut Haaland var usynlig i store deler av kampen, og han bommet også på en stor mulighet mot slutten som kunne ha sikret de lyseblå fra Manchester en livsviktig seier i kampen om Premier League-trofeet.
I kjølvannet av storkampen fikk Haaland massiv kritikk av Sky Sports fotballekspert Roy Keane.
– Nivået hans i banespillet er så dårlig. Det er ikke bare i dag. Foran mål er han den beste i verden, men i banespillet er det dårlig. Han er nesten som en League Two-spiller. Det må forbedres og det kommer det til å gjøre i løpet av de neste årene. Han er en fantastisk spiss, men han må forbedre banespillet sitt, var Keanes nådeløse dom om nordmannens prestasjon i 0-0-kampen mot Arsenal.
Manchester City-trener Pep Guardiola var raskt ute med å ta spissen sin i forsvar.
– Jeg er ikke enig, absolutt ikke. Det er som om jeg skulle sagt at han er en manager på league two-nivå. Erling er verdens beste spiss, og hjalp oss med å vinne det vi vant i fjor, sa han til VG.
Tidligere City-forsvarer Joleon Lescott mener også kritikken er uberettighet, og han tror banespillet til 23-åringen vil bli bedre med årene.
– Jeg synes det ville vært urettferdig å si at han sliter. Det er spørsmål ved hans allsidighet, som sannsynligvis har rom for forbedring siden han er så ung. Men når det gjelder en spiss, mener jeg fortsatt han er den mest produktive i verden, sier Lescott.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Tokki-kremmerhus starten på rå opphenting

Monster i Champions League

Tirsdag skal Manchester City måle krefter med Real Madrid i Champions League-kvartfinalen – en turnering som den norske stjernespissen virkelig elsker.
Han har slått rekord etter rekord i Champions League. I fjor ble han tidenes raskeste til å score 40 mål i turneringen. Jærbuen trengte bare 35 kamper på å nå milepælen.
I tillegg ble han tidenes yngste til å nå 40-målsmerket. Han slo Kylian Mbappé (23 år og 317 dager gammel) med 188 dager (23 år og 129 dager gammel).
Forrige sesong ble 23-åringen soleklar toppscorer med 12 mål, og også denne sesongen ligger han godt an til å stikke av med toppscorertittelen.
Han ligger for øyeblikket på en delt 1. plass med Mbappé, Antoine Griezmann og Harry Kane. Alle står med seks scoringer.
Så gjenstår det å se om målmaskinen fra Jæren nok en gang kan finne veien til nettmaskene.
Sett denne?
picture

Paco etter Häcken-kollaps: – Maks utur


Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame