MOLDE (eurosport.no):
Per Ivar Staberg så playoff-kampen mellom Molde og Ferencvaros hjemme på fjernsyn, og lot seg - i likhet med mange andre - engasjere da dommer Carlos del Cerro Grande fra Spania først ikke dømte straffe til Molde, for deretter å gi Ferencvaros straffe noen minutter etter.
Situasjonene var ganske like og ble svært omdiskuterte. Den første situasjonen, som kom etter at et Leke James-skudd traff en Ferencvaros-arm, ble sjekket av dommeren sjøl.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
Den andre - der Ola Brynhildsen ble truffet av et ungarsk skudd - ble ikke dobbelt-sjekket av dommeren.
– Jeg har omtrent ikke tvitret på to måneder, men nå måtte jeg - for dette går jo ikke an, sier Staberg til Eurosport.
Han tok til tastaturet etter 3-3-kampen i Molde.

– Komplett uforståelig

Staberg forstår godt at mange sliter med å forstå hvordan handsregelen praktiseres.
– Jeg skjønner ikke noe mer av denne handsregelen enn dere og jeg skjønner godt at folk ikke forstår praktiseringen. Man finner jo ingen linje på dette i det hele tatt. Det er kaos altså, og dette er jo ikke bare i Norge. Dette er over alt, sier Staberg.
Han vurderer de to situasjonene i Molde i kveld slik:
– For meg er den første en åpenbar hands. Spilleren har albuen ut og opp fra kroppen. Han sklir i det Leke James skyter og ballen hadde passert spilleren uten å treffe kroppen hvis albuen ikke hadde vært der, sier Staberg - og fortsetter:
– Den andre er komplett uforståelig at blir straffe så lenge dommeren mener det er høyre arm som blir truffet av ballen. Brynhildsen har den inntil kroppen i en helt naturlig stilling, og han gjør seg ikke større. Ballen hadde gått i kroppen om hånda ikke var der. Jeg kan ikke skjønne hvordan dommeren ser dette fra sin vinkel, sier Staberg.
Han mener praktiseringen - og regelverket - har gått i helt feil retning de siste årene, og har følgende forslag til hvordan man kan få en mer lettfattelig og håndterbar regel.
– Personlig vil jeg at handsregelen skulle ha beveget seg «andre veien» slik at man satt igjen med bare «viljehands». Da hadde det blitt lettere og mer konsistent, og man hadde avgjort kamper sjeldnere på tilfeldigheter. I stedet har de nå gått helt andre veien, sier Staberg.
Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33