Onsdag venter Qarabag i den tredje runden av Champions League-kvalifiseringen. En seier vil garantere Europa League-gruppespill for Molde – og føre klubben kun ett steg unna Champions League.
– Det ville vært fantastisk å komme seg ut i Europa, både for laget og meg personlig. Å spille på den store scenen ville vært en fantastisk prestasjon, og forhåpentligvis klarer vi å komme oss dit. Det ville betydd mye, sier Leke James til Eurosport.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
– Så mye at det kan avgjøre om du blir værende i Molde?
– Det er vanskelig å si akkurat nå, jeg prøver ikke å bruke for mye energi på det. Men selvfølgelig, det hadde jo ikke skadet, smiler James.

– Mange klubber har tatt kontakt

27-åringens Molde-fremtid har lenge vært i det blå. Kontrakten med den regjerende seriemester går ut ved sesongslutt, og det er langt ifra sikkert at han blir værende i rosenes by.
For selv om både spilleren selv og Erling Moe nå bekrefter at partene har hatt innledende samtaler, kan Molde forvente seg tøff kamp om spissens underskrift.
– Det har vært mange klubber som har tatt kontakt angående mine tjenester, sier James til Eurosport.
– Kan du si noe om hvilke klubber?
– Jeg kan ikke si noe spesifikt, nei. Jeg er fortsatt Molde-spiller og har fokuset her. Vi skal kjempe om Champions League-spill og har et seriegull å forsvare, så jeg ønsker å bruke energien på det og ikke fokusere på noe annet. Men jeg har det selvfølgelig litt i bakhodet.

Rotasjonsutfordring

James har kun startet 9 av de 16 første Eliteserie-kampene for Molde. Noe av årsaken har vært småskader og sykdom – men nigerianeren har også måttet se spisskollega Ohi Omoijuanfo «stjele» en del spilletid.
– Det har vært mye opp og ned. For meg selv har jeg slitt litt med sykdom samtidig som jeg har vært mye inn og ut av laget. Vi har endret mye på laget – det har vært en «bumpy ride», sier James.
– Du og Ohi har jo byttet på å starte kamper. Føler du at det har hindret deg i å komme inn i en god stim?
– Ja. Når jeg scorer mål og er «in the moment», ønsker jeg bare å fortsette og kjøre på. Jeg vil ikke stoppe, da slukkes ilden litt. Men det er jo utenfor min kontroll. Grunnen er nok at man ikke ønsker for mange trette ben, for vi har en stor tropp med fantastiske spillere. Men for meg personlig ønsker jeg bare å holde det gående.
– Føler du det kan bli litt for mye rotering på laget?
– Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg ønsker å spille så mye som mulig, spesielt når jeg er i flytsonen. Da er det ikke ideelt å starte på benken neste kamp.
– Er det også litt av grunnen til at du ikke har signert ny kontrakt enda?
– Vel, det er kanskje litt av grunnen. Men nå får vi se. Fokuset mitt ligger på å hjelpe klubben, så får vi ta det andre når den tid kommer.
Sett denne?

Se høydepunktene: Molde stanget og stanget - så satt den endelig for James

Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33