RB Salzburg - Genk 6-2
Den norske spisskometen har hamret inn mål for Salzburg den siste tiden, og han fornektet seg heller ikke i Champions League-åpningen på hjemmebane.
Storseieren gir Salzburg en «flying start» i gruppen der også Napoli og Liverpool er med. Det kommer med andre ord betydelig tøffere motstand for Haaland & co. utover sesongen.
Champions League
Champions League-eventyret over for Haaland og Salzburg
10/12/2019 KLOKKEN 19:47
For Sander Berges Genk så det blytungt ut nesten før gruppespillet var i gang.

Målmaskin

For publikum hadde knapt funnet plassene sine da Salzburg gikk rett i angrep og brøt gjennom Genk-forsvaret midt i banen. Japanske Takumi Minamino dro seg forbi en litt passiv Berge og lurte ballen gjennom til Haaland. Alene med keeper var måltyven iskald.
Haaland fortsatte etter en drøy halvtime. En strålende kontring endte med at rogalendingen kom alene med Genk-keeper Gaëtan Coucke. Avslutningen som fulgte var både klinisk og iskald. Haaland sendte ballen hardt inn via stolpen.
Kvelden skulle bli enda mørkere for hans landslagskamerat Berge. Rett etter 0-2 kom 0-3. Hwang Hee-chan banket inn mål nummer tre for hjemmelaget.

Underholdning

Genk reduserte ved Jhon Lucumi etter 39 minutter, men fem minutter senere var Haaland på farten igjen og økte Salzburgs ledelse til 4-1. Salzburg kjørte kontra etter en feilpasning fra Berge, og Maximilian Wöber var heldig som fikk tråklet ballen videre til Hwang. Inne foran mål lurte Haaland og satte pasningen fra sørkoreaneren i mål.
Som om ikke det var nok: Rett før pause satte ungarske Dominik Szoboszlai inn 5-1 for Salzburg.
Over i annen omgang var ikke Salzburg-dominansen fullt så stor. Mbwana Samatta reduserte for Genk, men det skulle vise seg å bli et trøstemål.
Halvveis i omgangen var Haaland sterkt involvert i spillet som første til at Andreas Ulmer også tegnet seg på scoringslisten for hjemmelaget.
I tillegg til åtte scoringer fikk publikum også servert litt VAR-dramatikk denne tirsdagskvelden. Ti minutter før slutt fikk Samatta se det røde kortet for en stempling, men dommer Felix Zwayer valgte å gjøre det om til gult kort etter å ha sett situasjonen på nytt på video.

Vanvittig scoringssnitt

Kanonstarten på sesongen fortsetter utvilsomt for Erling Braut Haaland. Elleve ligamål på de sju første kampene er fasiten så langt i den østerrikske toppdivisjonen. Det er fire flere enn nærmeste konkurrent.
Legg på hattrick i de to kampene han har spilt i cup og Champions League, så er fasiten ufattelige 17 mål på ni kamper for gutten fra Jæren.
– Jeg har fått muligheten, og jeg har levert. Og dette er bare starten. Det blir en spennende høst, sa Haaland nylig til NTB om Champions League-eventyret han sto foran.
19-åringen virket ikke å være det minste preget av stundens alvor på hjemmebane tirsdag. Nå er han toppscorer i selveste Champions League.
(©NTB)
Dette sa Sander Berge om duellen mot Erling Braut Haaland underveis i landslagssamlingen sist.
Champions League
Gode Haaland-nyheter i forkant av Genk-kampen
26/11/2019 KLOKKEN 16:21
Tipico Bundesliga
Haaland er ikke kvitt kneskaden – kan gå glipp av Berge-møte
21/11/2019 KLOKKEN 14:02