Rosenborg - Valur 3-1 (3-2 sammenlagt)
Rosenborg ledet 2-0 etter scoringer av Nicklas Bendtner på straffespark og en heading av Anders Trondsen. De så ut til å ha kontroll mot et Valur-lag som ikke skapte all verdens med muligheter.
Men etter 82 minutter fikk Valur straffespark. Dommeren så en hands på Marius Lundemo, men reprisen viste at ballen helt tydelig traff midtbanespilleren i hodet. Likevel blåste domemren hands og straffespark til islendingene.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Det er over hodet ingen armer med i bildet der! bryter Eurosports ekspertkommentator Thomas Myhre ut, og legger til:
– Det er en skrekkelig dommeravgjørelse!
Med bare noen få minutter igjen av kampen så det dermed ut til at Valur skulle gå videre, men på overtid blåste dommeren straffespark på nytt. Igjen var det etter en hands-situasjon. Nicklas Bendtner satte ballen via keeper og tverrligger, slik at ballen på mest dramatisk vis gikk i mål.
– Har du sett! Det er med minst mulig margin, sier Eurosports kommentator Amund Lutnæs.
Nicklas Bendtner ble den store helten etter å ha scoret både 1-0 og 3-1, i tillegg til å assistere Rosenborgs 2-1-scoring.
– Superstjernen selv havner i sentrum! Nå spørs det om Nicklas Bendtner blir i Rosenborg ut sommeren, sier Myhre.
Med 3-1 på Lerkendal vinner altså Rosenborg 3-2 over to kamper og går videre til den andre kvalifiseringsrunden av Champions League.
Her avgjør Nicklas Bendtner for Rosenborg!

– En klassespiller

Etter kampen var det en lettet Kåre Ingebrigtsen som møtte Eurosport.
– Det ble temperatur, for det er mye som står på spill. Engasjementet blir voldtomt, sier Ingebrigtsen.
Han forstod lite av Valur-straffen.
– Straffen de får der Marius header... Altså, han er ganske høy og mørk, så det burde være mulig å se at den treffer hodet og ikke armer eller bein, sier han.
RBK-treneren passer på å rose Bendtner, som virkelig tok ansvar for trønderne da de trengte det som mest.
– Nicklas tok vare på alt i dag og man ser tydelig at han har et ekstra gir inne. Det er en klassespiller, men for han så handler det om å levere disse kampene med jevnere mellomrom, sier Ingebrigtsen.
Se det lekre spillet som ledet til 2-0-scoring!

Celtic neste

Neste hinder på veg mot gruppespillet i Champions League for Rosenborg er Celtic.
– Det lå en Celtic-tur i potten her, og den er jeg veldig glad for at vi får.
RBK møtte den skotske giganten så sent som i fjor.
– Da tapte vi ufortjent mot dem, så får vi se hvordan det går denne gangen. Det blir en fantastisk opplevelse foran 60.000 tilskuere der borte, sier han.
Bendtner gleder seg til oppgjøret.
– Det blir en annerledes kamp og annerledes utfordring. Den skal vi ta da den tid kommer, sier han.
Se Valurs skandalestraffe her!

Stanget imot

Etter Rosenborg-kjør i 54 minutter fikk trønderne etter hvert betalt. Anders Trondsen fyrte i veg et skudd fra distanse som traff en islandsk arm i Valurs 16-meter, og den bulgarske dommer så seg nødt til å blåse straffe for Rosenborg.
Thomas Myhre synes RBK hadde flaks som ble tildelt straffespark i situasjonen.
– Jeg skjønner godt at dommeren lar seg lure, men det der et en aldri så liten gavepakke fra dommeren til Rosenborg, sier Myhre.
Straffen ble satt kontant i nettveggen til høyre for Valur-keeper Anton Einarsson, slik at lagene var like langt sammenlagt.
Etterpå doblet Anders Trondsen Rosenborg-ledelsen, og Valur hadde så langt ikke vært i nærheten av noen farligheter.
Se hele sammendraget fra Rosenborg - Valur her!

Stod imot

Islendingene var i ferd med å sjokkåpne på Lerkendal da de kontret etter fire minutter så Tobias Thomsen fikk avslutte fra skrått hold. Danskens avslutning strøk stolpen, slik at trønderne kunne puste lettet ut.
I ettertid styrte Rosenborg showet og fikk god tid med ballen. Men Valur stod godt imot i forsvar og viste seg vanskelig å bryte ned. Tolv minutter inn i kampen resulterte en frekk cornervariant i Nicklas Bendtners føtter, og dansken sendte lærkula i tverrliggeren.
RBK kom til mange innlegg i førsteomgang og mange skudd fra distanse, men ingen av mulighetene var tilstrekkelig store for å sette ledermålet.
– Det var en dårlig start for oss, men så får vi mer trykk og sjanser etter hvert, oppsummerte Mike Jensen etter de første 45 minuttene.
Valurs Birkir Már Sævarsson var strålende fornøyd med å ikke slippe inn mål mot Rosenborg etter tre fulle omganger.
– Vi jobber bra i forsvar, men har for mange halvsjanser og vil tette enda bedre igjen i andre omgang. Ønsker samtidig å skape enda mer. De har et bra lag og det ser vi, de er gode med ballen.
Se Rosenborgs første straffespark her!
Den andre omgangen startet slik den første ble avsluttet. Rosenborg dominerte og kom til skudd, men lite var truende for Einarsson i Valur-buret.
Men i det 54. minuttet skjøt Trondsen altså i en islandsk arm inne i Valurs 16-meter, slik at dommeren blåste straffespark. Den omsatte Bendtner elegant i mål. Dermed var lagene like langt sammenlagt.
De samme to RBK-spillerne fikset altså 2-0 da Bendtner avanserte langs venstrekanten og slo inn til en umarkert Trondsen på bakerste stolpe. Lillehammer-mannen hadde en enkel oppgave i å sette 2-0 for trønderne, som dermed hadde ledelsen sammenlagt.
Sett denne?
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53