Real Madrid startet jakten på fire strake med oppvisning

Publisert 19/09/2018 klokken 23:01 GMT+2

Real Madrid tok onsdag første steg mot det som kan bli klubbens fjerde strake Champions League-tittel. Forrige sesongs semifinalist Roma ble utklasset.

Gareth Bale

Selv uten Cristiano Ronaldo bobler Real Madrid over av klassespillere. Luka Modric, som nylig vant UEFA-prisen som årets spiller, briljerte på midtbanen da Real Madrid kjørte over gjestene fra Italia og virvlet fram sjanse etter sjanse. Isco, Gareth Bale og Mariano Diaz scoret.
Bare en storspillende Robin Olsen i Roma-målet hindret en virkelig målfest på Estadio Bernabeu. Svensken leverte den ene strålende redningen etter den andre og drev lenge hjemmespillerne til fortvilelse.
Først rett før pause kom det første målet, og det var ved hjelp av litt frisparkmagi fra Isco.
Om Olsen kan få Roma-fansen til å glemme Allison Becker, tenkte vel Isco at han kan gjøre sitt til at Real-fansen ikke skal savne Ronaldo så sårt. Han skaffet selv frisparket da han ble felt av Daniele De Rossi. Deretter sendte han ballen over muren og utakbart i mål til 1-0.

Bale doblet

Gareth Bale var stadig farlig framme i Roma-feltet, men ofte ble hans avslutninger stoppet av Olsen. I det 51. minutt nådde ikke svensken fram, men skuddet smalt i tverrliggeren og spratt ut igjen.
Sju minutter senere var det omsider waliserens tur til å juble. Modric slo en perfekt bruddball, Bale stormet inn i feltet og scoret med et diagonalskudd som gikk inn ved lengste stolpe.
Ti minutter før slutt var Marco Asensio nær en virkelig minneverdig scoring da han etter en superfrekk vending på Iscos pasning sto ansikt til ansikt med Olsen. Han prøvde å lure svensken ved å se en vei og skyte blindt mot andre hjørne, men Olsen lot seg ikke lure.
I stedet gjorde Martin Ødegaards gamle Castilla-lagkamerat Mariano Diaz 3-0 på overtid med et vakkert skudd.

Farlig sløsing

Real Madrid burde hatt mange flere mål, men sjansesløsingen kunne ha blitt kostbar. I begynnelsen av annen omgang kom Roma til et par giftige muligheter, men Keylor Navas i målet gjorde jobben sin og reddet.
19-årige Nicolo Zaniolo fikk for øvrig sin A-lagsdebut for Roma fra start på Bernabeu, og han gjorde en god figur den snaue timen han spilte. I likhet med lagkameratene jobbet han knallhardt i en stadig dypere formasjon som bidro til å stagge overmakten og begrense nederlaget.
I samme gruppe ble det 2-2 mellom Viktoria Plzen og CSKA Moskva i Tsjekkia. Michael Krmencik scoret to ganger i første omgang, men gjestene reduserte ved Fjodor Tsjalov, og Nikola Vlasic utlignet på straffe i femte overtidsminutt.