Hoffenheim hadde lenge god kontroll borte mot Sjakhtar Donetsk, men hang i tauene etter 2-2, og det var så vidt at Champions League-debutanten berget ett poeng i onsdagens kamp.
– Man la merke til at luften gikk litt ut av oss mot slutten. Vi klarte ikke lenger å forsvare oss så godt, men vi fikk se en feiende flott fotballkamp. Vi burde vunnet om vi ser på sjansene vi skapte, sa Hoffenheim-trener Julian Nagelsmann, som la til at han var «ganske fornøyd».
Bundesliga
Bayern-kamp måtte stoppes etter tilskuerbråk – spillerne i «streik»
29/02/2020 KLOKKEN 17:13
Det begynte glimrende for Nordtveits lag. Allerede etter seks minutter kunne Florian Grillitsch gi CL-nykommeren ledelsen i Kharkiv, hvor Sjakhtars kamper blir spilt på grunn av urolighetene øst i Ukraina.
Nordtveit var raskt framme og deltok i jubelscenen etter drømmestarten. Grillitsch, som kun ble spiller nummer to fra Østerrike til å score i sin CL-debut, kom gjennom og kunne løfte ballen over Andrij Pjatov i vertenes mål
Brasilianske Ismaily tok med seg Håvard Nordtveit på løpetur etter en knapp halvtime. Det gikk ikke bra for nordmannens del. Vats-gutten havnet på rumpa. Nordtveit kom seg på beina igjen og prøvde å rette opp feilen, men rakk ikke fram. Brasilianeren kunne tuppe inn utligningen til 1-1.

Ellevill måljubel

Sju minutter før pause fikk Nordtveit revansj for sin uheldige inngripen. Råsterk vant den tidligere Borussia Mönchengladbach-spilleren en duell med Pjatov etter en nydelig corner fra Andrej Kramaric. Pjatov kom ut fra streken, men ble fullstendig banket i duellen og måtte fortvilet se at Nordtveits solide hodestøt fant veien i mål. «Howie», som 28-åringen kalles av sin tyske klubb, kunne juble ellevilt. Det var liten tvil om at 2-1-målet var en personlig revansj.
Nordtveit var i trøbbel et par ganger i Kharkiv, og han slapp med skrekken etter at han ga bort en corner etter at timen var spilt. Landslagsspilleren skulle nok hatt frispark i situasjonen der han ga bort hjørnesparket, som Hoffenheim aldri fikk klarert. Heldigvis for Nordtveit var Viktor Kovalenko i offside da de ukrainske vertene trodde de hadde utlignet.
Lenge var Hoffenheim nærmere 3-1 enn vertene utligning, men ni minutter før slutt måtte Nordtveit og de andre Hoffenheim-spillerne se at Maycon hamret inn 2-2 med venstrefoten. Ingen av Hoffenheim-forsvarerne ofret seg for å blokkere avslutningen.

Nummer 13 fra Tyskland

De siste minuttene handlet det meste om vertene, men Hoffenheim holdt unna til ett poeng i CL-debuten.
Og akkurat det var kanskje ikke så rart. For ser en på Sjakhtars statistikk hjemme mot tyske lag, viser tallene nå seks strake uavgjort. Derimot vant ukrainerne alle sine fire hjemmekamper i den gjeveste Europa-cupen i fjor.
«Die Kraichgauer», som Hoffenheim kalles, ble onsdag Tysklands 13. lag i Champions League. Det er tangering av Spanias rekord i turneringen. Nordtveit var bare en av sju spillere i Hoffenheims spillerstall med CL-erfaring. Seks ganger slapp han til for Mönchengladbach for noen år siden.

City-fiasko

Gruppefavoritt Manchester City tapte 1-2 hjemme mot Lyon. Dermed har franskmennene fått en drømmeåpning på høstens mesterliga.
City-forsvaret hang ikke med da Nabil Fekir, som Liverpool var nær å kjøpe i sommer, stormet framover. Hans innlegg så ufarlig ut, men Fabian Delph bommet på ballen. Dermed fikk Maxwel Cornet muligheten til å sende Lyon foran etter 26 minutter.
Rett før pause fikk City-fansen enda en nedtur i fleisen. På ny ble et balltap kostbart, og Fekir kunne hamre inn 2-0 fra over 20 meter.
Vertene øynet håp da Bernardo Silva satte inn 1-2 midtveis i 2. omgang etter glimrende forarbeid av Leroy Sane, men Lyon holdt unna og sikret tre meget viktige bortepoeng.
(©NTB)
Champions League
Målfest da Manchester City vant stort
07/11/2018 KLOKKEN 22:21
Champions League
Manchester City lekte seg i Ukraina
23/10/2018 KLOKKEN 21:16