Det var etter 67 minutter spilt at Bayern-fansen holdt opp et banner hvor det var skrevet ufine ord mot Hoffenheim-eieren Dietmar Hopp. Kampen ble dermed stoppet en liten stund, men startet igjen kort tid etterpå. I det 77. minutt var det igjen et nytt banner på tribunen blant bortefansen. På stillingen 6-0 til Bayern Munchen ble kampen stoppet i et kvarter og spillerne ble sendt i garderoben, skriver Bild.
De 13 siste minuttene av kampen ble noen av de mest bisarre i Bundesligas historie, da begge lags spillere trikset og lekte med ballen i midtsirkelen for å få tiden til å gå. De nektet å spille fotball i protest mot hetsen.
Grunnen til reaksjonene mot Hopp er at han eier hele 96 prosent av klubben og er ikke under 50+1-regelen som tilsier at ingen kan eie mer enn 49% av en klubb. Hoffenheim er i likhet med RB Leipzig upopulær blant tyske «tradisjonsklubbers» tilhengere fordi de i deres øyne er bygget opp fra ingenting med investorpenger. Hopp er flere ganger blitt hetset, og lørdag skjedde det igjen, ved et stort banner. Bayern-trener Hansi Flick raste mot tilhengerne, og klubbdirektør Karl-Heinz Rummenigge la armen rundt Hopp på ærestribunen.
Bundesliga
Lewandowski og Coman fikset «The Double» for Bayern
25/05/2019 KLOKKEN 20:19
– Jeg skammer meg, og jeg har bedt Dietmar Hopp om unnskyldning. Vi kan ikke tolerere slik oppførsel fra våre tilhengere, sa Rummenigge.
Håvard Nordtveit spilte hele kampen for Hoffenheim-laget som måtte se Philippe Coutinho (2), Serge Gnabry, Joshua Kimmich, Joshua Zirkzee og Leon Goretzka score for Bayern.
Tidligere i uken ble det også klart at Dortmund må klare seg uten fansen når de gjester Hoffenheim fremover.
Tysklands fotballforbund (DFB) besluttet at Dortmund ikke får ha supportere på tribunen i samtlige borteoppgjør mot Hoffenheim fram til sommeren 2022.
Det skjedde etter at Dortmund-fansen skal ha kommet med upassende tilrop mot Hoffenheim-investor Dietmar Hopp i borteoppgjøret like før jul, som Hoffenheim vant 2-1.
(Eurosport/©NTB)
Fått med deg denne?

Odd-spillerne etter Rosenborgs snuoperasjon: – Flaut

Bundesliga
Bayern-treneren tror han får fortsette etter seriegullet
18/05/2019 KLOKKEN 19:36
Champions League
Firmino usikker til Bayern-kampen
18/02/2019 KLOKKEN 17:46