RBK-tap i Coolens første kamp: – Vi gjorde alt vi kunne

Oppdatert 25/07/2018 klokken 23:41 GMT+2

Rosenborg med dårlig utgangspunkt etter 1-3-tap mot Celtic.

Rini Coolen

• Se returoppgjøret mellom Rosenborg – Celtic onsdag 1. august eksklusivt på Eurosport Player. Abonner her!
Celtic - Rosenborg: 3-1
Etter en trøblete uke for Rosenborg var laget klar til å revansjere 0-1-tapet mot Celtic i fjor. Og det skulle ikke ta mer enn 15 minutter før Birger Meling kom til avslutning og satte inn kampens første mål. Begge lag kom til flere avslutninger i første omgang, men det var ikke før rett før pause at Celtic fikk utlignet ved et skudd fra Odsonne Edouard.
Lagene gikk til pause med 1-1, men bare sekunder inn i andre omgang tok hjemmelaget ledelsen ved Oliver Ntcham. Og det stoppet ikke med det. Celtic hadde kontrollen i store deler av andre omgang og etter 75 minutter spilt satte Edouard inn Celtics tredje mål for kvelden.
– Fotball er full av feil. Vi gjør en feil i en overgang. Så blir det 3-1, og de gjør det vanskelig for oss å komme tilbake. Guttene var flinke, sa Rosenborgs midlertidige trener Rini Coolen etter kampen.
Dette var hans første kamp som RBK-trener etter at Kåre Ingebrigtsen var ferdig i klubben forrige uke.
– Uventet timing, ikke enkelt med så kort forberedelse. Vi jobbet hardt med guttene og gjorde alt vi kunne. Vi kunne ikke gjort noe annet. Sånn sett var jeg veldig fornøyd med det vi gjorde, la han til.

Nektet å snakke om den turbulente oppladningen

RBK-kaptein Mike Jensen sier alt fokuset nå er mot at man skal snu det på Lerkendal om en uke. Dansken sier det er noen ting som var gode, noen ting som var veldig gode og noen ting som ikke var fullt så gode.
– Det blir for lange avstander, erkjenner han.
  • Husk at du kan se returoppgjøret på Lerkendal onsdag 1. august eksklusivt på Eurosport Player. Abonner her!
Videre sier dansken at fansens støtte vil bli avgjørende for returoppgjøret.
– Vi går for denne sjansen. Vi trenger å få åpnet kampen litt mer, sier han, og legger til at Celtic trolig ikke får styre like mye om en uke.
Dansken ønsket ikke å kommentere om fokuset hadde blitt dratt bort fra kampen som følge av utskiftningen på trenersiden.​
– Det gidder jeg ikke å snakke om, var Jensens korte kommentar.

1-1 til pause

Begge lag kom tidlig til sjanser, men ingen fikk uttelling. Det var ikke før 15 minutter spilt at Rosenborg fikk sin første scoring. Pål Andre Helland gjorde forarbeidet, sentret til Bendtner før han fant Birger Meling foran målet. Meling banket den inn i venstre hjørnet og bortelaget tok ledelsen.
– En gnistrende god åpning på matchen for Rosenborg, sa Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen etter målet.
Se målet til Birger Meling her (saken fortsetter under videoen):
Retter etter halvtimen spilt gikk Celtics Ntcham i bakken innenfor sekstenmeteren. Dommeren valgte å ikke dømme straffe til hjemmelaget.
Celtic fikk flere sjanser i første omgang, og det så lenge ut til at Rosenborg skulle gå til pause med 1-0-ledelse. Men Celtics Scott Sinclair fikk med seg Odsonne Edouard som smalt ballen i nettet forbi RBK-keeper André Hansen.
Til pause stod det 1-1, men Eurosports kommentatorer snakket om hvor viktig det var for Rosenborg å få et bortemål.
– Det er veldig viktig, de fikk 0-0 her sist, men nå har de scoret. De går til pause med 1-1, men de har en jobb å gjøre, sa Eriksen i pausen.
Se utligningen til Celtic her (saken fortsetter under videoen):

– En forferdelig åpning av Rosenborg

Og for en start på andre omgang for hjemmelaget. Bare 42 sekunder ut i andre omgang tok Celtic ledelsen etter et skudd fra Oliver Ntcham.
– Vi har snakket om skuddene fra Celtic fra sentralt hold, nå var det fra 17,5 meter. Det er en forferdelig åpning av Rosenborg, og en god av Celtic som nå har fått full fyr i teltet på Celtic Park. Det var det siste Rosenborg ville ha i fleisen når de kom utpå igjen, sa Eriksen.
Se 2-1-scoringen her (saken fortsetter under videoen):
Dermed hadde hjemmelaget kontrollen igjen. Sinclair hadde igjen en stor sjanse etter timen spilt, men RBK-keeper andre Hansen hadde kontroll på den.
Alexander Søderlund ble byttet inn med 30 minutter igjen av ordinær tid og noterte seg for et gult kort etter en sen takling. Celtics målscorer Ntcham fikk igjen sjansen til skudd etter 66 minutter og keeper Hansen måtte igjen strekke seg for å redde den.
Etter 72 minutter spilt fikk Pål André Helland seg en trøkk og var ferdig for kvelden. Ikke lenge etter fikk Edouard sitt andre mål for kvelden og Celtics tredje mål. Han kom alene mot Hansen og satte den kontrollert i mål.
Se Celtics siste mål her (saken fortsetter etter videoen):
Det ble ikke flere mål. Dette gjør at returoppgjøret for Rosenborg neste onsdag blir tygre etter et 1-3-tap på Celtic Park.
  • Returoppgjøret kan du se eksklusivt på Eurosport Player. Abonner her!