Oliver måtte tåle hard kritikk fra mange hold etter at han ga Real Madrid et billig straffespark på overtid i kampen mot Juventus, som var i ferd med å gå til ekstraomganger.
Juventus-spillerne protesterte kraftig, og Oliver viste ut veterankeeper Gianluigi Buffon. Til sist scoret Cristiano Ronaldo på straffesparket og sendte Real Madrid videre.
Supercopa de España
Finaleplassen glapp for Real Madrid – Ødegaard uten spilletid
14/01/2021 KLOKKEN 21:49
Olivers kone Lucy skal ha mottatt drapstrusler både på sin Twitter-konto og på sin mobiltelefon etter kampen. Tekstmeldingene tikket inn etter at hennes mobilnummer var blitt offentliggjort på nettet.
– UEFA fordømmer på det sterkeste hetsen og truslene mot Michael Oliver og hans kone, sier Det europeiske fotballforbundet i en uttalelse til nyhetsbyrået DPA.
– Vi har vært i kontakt med dem for å tilby vår støtte, og vi stoler på at relevante myndigheter griper inn mot personer som har opptrådt utilbørlig på sosiale medier og annetsteds.
Ifølge BBC er saken i politiets hender. Twitter bekrefter å ha slettet flere truende meldinger rapportert av Lucy Oliver.
(©NTB)
Supercopa de España
Ødegaard har fått lovnad av Zidane etter lite spilletid
14/01/2021 KLOKKEN 11:23
Champions League
Ødegaard bidro til Real-seier i Champions League-debuten
26/11/2020 KLOKKEN 07:53