Buffon utvist i spinnvilt overtidsdrama

Publisert 11/04/2018 klokken 23:01 GMT+2

Juventus leverte en mektig prestasjon borte mot Real Madrid, men håpet raknet på overtid.

Gianluigi Buffon

Juventus var med 3-0 kun sekunder fra å fremtvinge ekstraomganger i kvartfinale i Champions League mot Real Madrid. Så reduserte Ronaldo på overtid og sikret 1-3.
Det betyr at Real Madrid er videre til semifinalen etter å ha vunnet borteoppgjøret 3-0. Tross 1-3-tapet hjemme holdt det til avansement med 4-3, men avslutningen ble et drama uten like.
Juventus så ut til å gjøre det umulige og ledet 3-0 da klokken passerte 92 minutter. Resultatet ville gitt ekstraomganger, men kun 30 sekunder før overtiden var omme pekte dommer Michael Oliver på straffemerket etter at Lucas Vázquez virket å gå forholdsvis lett i bakken inne i boksen.
Avgjørelsen utløste naturligvis et rabalder blant Juventus-spillerne, og sterkest av alle reagerte veteranen Gianluigi Buffon. Keeperen stormet mot Oliver og reagerte så voldsomt at Premier League-dommeren valgte å vise ham av banen.
Wojciech Szczesny entret banen, men var sjanseløs på straffesparket som Cristiano Ronaldo dunket i krysset. I sin 150. Champions League-kamp ble portugiseren matchvinner sammenlagt.

Kjørte over Real Madrid

Før det hadde Juventus kjørt over et tamt Real-lag i store deler av kampen. Laget tok ledelsen allerede etter to minutter ved Mario Mandzukic og fortsatte å presse Real Madrid i lagets egen lekegrind.
Mandzukic doblet ledelsen etter 37 minutter, og Blaise Matuidi fullførte første del av snuoperasjonen da han pirket inn 3-0 etter 61 minutter.
Zinedine Zidanes Real-mannskap virket å finne seg selv først på 0-3, men kampen gikk mot ekstraomganger da det ble fullstendig kaos på Santiago Bernabéu.

Iskald Ronaldo

Cristiano Ronaldo vant en duell inne i feltet og headet ned til innbytter Lucas Vázquez. Han gikk i bakken i duellen med Medhi Benatia, og Michael Oliver pekte til slutt på straffemerket.
Den vanligvis sindige Gianluigi Buffon mistet det fullstendig i de påfølgende sekundene, og ble vist av banen med direkte rødt kort. Flere minutter etter at straffesparket ble gitt, fikk Ronaldo endelig sjansen fra elleve meter, og portugiseren var sikker som få da han klinket den helt oppe i krysset.
Resultatet betyr at Real Madrid slår følge med Bayern München, Liverpool og Roma til semifinalen. Trekningen foretas fredag.