Scanpix

West Ham har solgt Nordtveit

West Ham har solgt Nordtveit
Av Jonas Moen Rye via NTB

20/06/2017 16:20Oppdatert 21/06/2017 09:13

Håvard Nordtveit (26) reiser tilbake til Tyskland.

Landslagsspilleren Håvard Nordtveit er solgt fra West Ham til tyske Hoffenheim.

Dermed er midtstopperen tilbake i tysk Bundesliga. Han har tidligere spilt seks sesonger for Borussia Mönchengladbach.

26-åringen spilte 21 kamper for West Ham forrige sesong

– Jeg vil gjerne takke Håvard for hans innsats og arbeid forrige sesong. Han har en utrolig profesjonell innstilling, og vi ønsker ham lykke til videre i Hoffenheim, sier West Ham-manager Slaven Bilic til klubbens nettsted.

Hoffenheim ble nummer fire i Bundesliga sist sesong og skal spille mesterligakvalifisering til høsten. Klubben trenes av 29-åringen Julian Nagelsmann, den yngste manageren i Bundesliga.

Nordtveit fyller 27 år onsdag og sier følgende om overgangen:

– Selvsagt kjenner jeg Bundesliga godt fra mine år i Gladbach, og jeg er overbevist at jeg kan være den tilveksten TSG (Hoffenheim) håper på. Hoffenheims spillestil og at Alex (Rosen) og Julian (Nagelsmann) interesse for å få meg til klubben var helt klart medvirkende til avgjørelsen om å skifte klubb.

West Ham vil ikke opplyse hvor mye de fikk for den norske landslagsspilleren. Nordtveit går derimot betydelig ned i lønn og kontrakten hans varer ut 2022-sesongen.

– Det er en overgang som Alexander Rosen har jobbet meg en stund. Han (Nordtveit) er ikke bare en forsterkning til laget på det sportslige. Håvard er også en stor personlighet og profil ute på banen. Uten hans vilje til å gå ned i lønn hadde ikke denne overgangen vært mulig, sier Hoffenheim-direktøren.

(NTB/Eurosport.no)

0
0