Reddet Bayern fra ydmykende tap

Stian Thelen

Oppdatert 22/04/2017 klokken 20:48 GMT+2

Mainz var nære å sjokkere Bayern, men så dukket Thiago Alcântara opp i det 73. minutt.

Bayern München Thiago

Tirsdag røk det tyske storlaget ut av Champions League etter ekstraomganger mot Real Madrid. Det kunne se ut som at det var den kampen som fortsatt satt i beina til Bayern-spillerne som tidvis slet tungt mot Mainz lørdag ettermiddag.
Det ble et tøft møte Bayern München hjemme mot Mainz, som ligger på en plass rundt nedrykksstriden i Bundesligaen.
Etter en straffescoring av Daniel Brosinski så det lenge ut til at gjestene skulle få med seg alle poengene. Men Thiago Alcântaras utligning i 73. minuttet sørget for at det kun ble med ett poeng.

Poengtapet betyr at RB Leipzig kan redusere avstanden med to poeng om de slår Schalke 04 på bortebane i morgen. Avstanden fra Bayern og ned til RB Leipzig er på ni poeng.
Stoke-utleide Bojan Krkic utnyttet sluvervete forsvarsspill fra Arturo Vidal etter tre minutters spill. Bojan driblet seg gjennom forsvaret før han enkelt satte ballen i mål bak Sven Ulreich i Bayern-målet.
Etter litt over kvarteret spill var det Bayerns tur til å juble. Et fantastisk angrep ble avsluttet med at Arjen Robben ble spilt alene med keeper og feide ballen i mål.
Daniel Brosinski sendte igjen Mainz i føringen fra straffemerket fem minutter før hvilen, men tidligere Barcelona-spiller Thiago Alcántara brakte balanse i regnskapet et drøyt kvarter før full tid. Flere scoringer ble det ikke. Dermed endte det 2-2 i München.
Dermed kan RB Leipzig knappe innpå Bayerns forsprang på tabelltopp i morgendagens kamp.