Brennhete Gulbrandsen sjokkerte i Polen: – En fantastisk bortekamp

Oppdatert 22/02/2024 klokken 23:19 GMT+1

Det tok ikke mange sekundene før en Molde-spiss i kanonform skulle sende sjokkbølger gjennom 30.000 hjemmefans.

Fredrik Gulbrandsen herjet i begge oppgjørene mot Legia Warszawa.

Legia Warszawa - Molde 0-3 (2-6 sammenlagt)
Mange fryktet nok det verste da Molde slapp inn to mål etter å ha ledet 3-0 i hjemmeoppgjøret mot Legia Warszawa.
Baklengsmålene sørget for at romsdalingene kun hadde ett mål å gå på før de tok turen til heksegryta i Polen, men det tok ikke mer enn 61 sekunder før Fredrik Gulbrandsen stilnet et kokende Stadion Wojska Polskiego.
Spissen, som scoret to i det motstatte oppgjøret, sendte Molde et sjumilssteg mot avansement til åttedelsfinalen i Conference League.
Men gjestene sa seg på ingen måte fornøyd med kun det ene målet.
Før pause doblet Eirik Hestad ledelsen med et kunstverk, før Fredrik Gulbrandsen skulle krone kvelden med Moldes tredje og siste scoring i Polen.
Dermed ble det en ekstremt komfortabel ferd for blåtrøyene, som kunne juble for videre spill i Europa. Hvem Molde skal møte i åttedelsfinalen bestemmes på fredag.
– Jeg synes vi gjør en fantastisk bortekamp. Det står respekt av å vinne i denne gryta her borte mot Legia. Det er sånne kamper man har lyst til å spille, og det er sånne kamper som er gøye å spille. Vi følte at vi ikke hadde noe å tape, sa Gulbrandsen til Viaplay etter kampen.

Drømmestart

Torsdagskvelden startet på best mulig vis for gjestene fra Romsdalen.
Etter bare ett minutt rullet Molde opp et angrep på venstresiden. Markus André Kaasa vartet opp med et vanvittig forarbeid da han tok med seg ballen med et hælspark før han sendte ballen inn i feltet.
Legia Warszawa-keeperen måtte gi retur, og der stod Gulbrandsen klar. Han fikk en enkel jobb med å trille inn kampens første scoring.
Kaasa fortsatte å skape store problemer for det polske forsvaret. Midtbaneeleganten testet lykken fra 18 meter, men skuddforsøket smalt i stolpen.
Returen havnet derimot hos Magnus Wolff Eikrem. Han fant Eirik Hestad inne foran mål, og også han ville vise fram at han kunne bruke hælen.
Med en frekk flikk lirket han ballen ned i det lengste hjørnet, og sørget for at Molde hadde en tremålsledelse sammenlagt.
– Et angrep for Nasjonalgalleriet fra A til Å, utbrøt Viaplays ekspertkommentator Lars Tjærnås.
Det skadet heller ikke at Oliver Petersen stod som en levende vegg bakerst. På overtid trodde hele Stadion Wojska Polskiego at hjemmelaget ville få med seg en redusering inn til pause, men den 22 år gamle sisteskansen vartet opp med en fantomredning.

Brennhet duo

Legia Warszawa gjorde nøyaktig det samme etter pause som på Aker Stadion for en uke side
Det polske laget gikk ut i hundre, og nærmest umiddelbart stanget Marc Gual ballen i stolpen.
Den store forskjellen fra det motsatte oppgjøret var at Molde klarte å ri av stormen fra Legia Warszawa, og etter 67 minutter skulle en brennhet Molde-duo presentere seg nok en gang.
Kaasa kom seg igjen fri på venstresiden. Midtbanespilleren driblet seg inn i banen før han sendte ballen inn på bakre stolpe. Der stod Gulbrandsen nok en gang klar, og igjen fikk han en enkel oppgave med å trille inn en ny Molde-scoring.
Det tok lufta fullstendig ut av Legia-ballongen, og blåtrøyene hadde ingen problemer med å kontrollere inn seieren.
Gulbrandsen fikk mulighet til å krone en allerede fantastisk kveld med å score sitt tredje, men Legias keeper stoppet kanonkulen fra 18 meter kvarteret før slutt.