Det ble mildt sagt ampert da KFUM tok imot Brumunddal i PostNord-ligaen på Ekeberg lørdag ettermiddag.
Emil Ekblom ble matchvinner på overtid med en scoring som har satt sinnene i kok hos gjestene fra Hedmark.
– Jeg har aldri opplevd noe lignende, og jeg hadde aldri trodd jeg skulle få oppleve noe slikt. Dette er kanskje den største uskrevne regelen innen fair play. Uansett om man spiller Premier League eller 5. divisjon, så hadde det skapt like store overskrifter hvis denne ble brutt, sier Brumunddal-trener Fred Leo Nysæter til Eurosport.no
Fotball
Endelig spilleklar etter fyrverkeriulykken: – Han har det helt fantastisk
2 TIMER SIDEN
På overtid ble Christoffer Solbakken liggende nede etter en duell med KFUM-spiller Robin Rasch, og lagkamerat Fredrik Haave Andersen sparket ballen ut over linja for at Solbakken skulle få behandling.
Kampleder Henrik Grenå Pettersen tok en rask sjekk på Solbakken før han satte i gang spillet igjen. KFUM, som hadde innkast, gjorde som forventet og kastet ballen tilbake til Brumunddal-forsvaret. Men da keeper Emil Holst skulle sparke ut, kom Ekblom stormende inn og vant ballen før han trillet inn 2–1-scoringen til vill jubel fra til fremmøtte, og like stor frustrasjon for de blåkledde gjestene.
(Artikkelen fortsetter under videovinduet. Video med tillatelse fra Amedia)
– At KFUM ikke driver med fair play i denne sitsuasjonen kan ikke vi gjøre noe mer med. Det som kanskje er mest skuffende er at vi ikke har mottatt noen tilbakemelding eller beklagelse fra selve klubben sin side, sier Nysæter.
Det var Hamar Arbeiderblad som først omtalte saken.
Brumunddal-treneren bekrefter overfor Eurosport.no at klubben har levert protest, og mener først og fremst at KFUM kunne gjort mer for at situasjonen ikke ble stående som det avgjørende øyeblikket i 2–1-oppgjøret.
– Vi har levert protest, den leverte vi for en halvtime siden. Det er nok vanskelig å nå gjennom med det, men vi ønsker å belyse situasjonen vi var oppe i og mener det som skjedde på Ekeberg lørdag er et overtramp som er litt for stort, sier han.
– Jeg mener de har såpass rutinerte spillere og trenere at de burde gjort noe med dette. Det ble spilt flere minutter etter denne situasjonen som de kunne brukt på å løse det annerledes slik at det ikke ble tre poeng til dem på dette. Jeg skjønner at det koker litt i kampens hete, men for oss er denne krystallklar og det er mer enn nok tid til å rette opp igjen i det etter på.
Brumunddal, som ligger nest sist i ligaen etter elleve kamper, er ifølge Nysæter et lag med stort sett lokale spillere som driver med fotball for gøy. Han understreker at opplevelsen på Ekeberg har satt en støkk i spillergruppen.
– Jeg skal innnrømme at det blir litt tøft å begynne på en ny uke på feltet i dag. Vi driver med fotball for at det skal være gøy, og har stort sett unge, lokale gutter. Den gleden forsvinner litt når slike ting skjer, det blir en liten tankevekker, sier han.

KFUM beklager

KFUMs daglige leder Thor-Erik Stenberg har forståelse for Brumunddal-leirens reaksjoner.
– Det høres forståelig ut at de reagerer som de gjør. Vi skulle gjerne avgjort kampen på en annen måte enn dette, men det skjedde litt i kampens hete. Det er mye som skjer på tampen, benken har ikke full oversikt over hva som skjer på banen. Dermed har de ikke grunnlag for å vurdere i situasjonen hva som er rett og galt. Når vi ser tv-bildene i etterkant, forstår vi veldig godt at Brumunddal reagerer, sier Stenberg til Eurosport.no
Stenhaug forteller at situasjonen ble tatt opp etter kamp og ikke er forenlig med det KFUM som klubb står for.
– Vi har snakket om det i klubben etter kampen og jobbet med dette i ettertid. Vi må bare beklage hvis vi ikke har vært tydelig nok på det i ettertid, sier han.
Han er tydlig på at klubben legger seg flat og ønsker å beklage overfor lørdagens motstander.
– Hvis de føler vi har informert dårlig så beklager vi det. Vi har ikke vært oppe i en slik situasjon før, og det er ikke lett å vite hvordan man skal håndtere slike saker. Men vi har full forståelse for at de føler det slik som de gjør, sier han.
KFUM-lederen er klar på at klubben vil forholde seg til NFFs vurdering av Brumunddals protest.
– Vi støtter Brumunddal i å legge inn protest. Om det kommer noen innpill fra NFF må vi bare forholde oss til det. Jeg vet ikke hvordan de vil vurdere det nå, sier Stenberg.
Eurosport.no har vært i kontakt med arrangementskonsulent Leif Akselvoll i NFF, som henviser til juridisk rådgiver Henrik Salveson. Det har ikke lyktes Eurosport.no å komme i kontakt med Salveson.
Eliteserien
KBK-helt klar for ny klubb: – Det kjennes spennende
17 TIMER SIDEN
Premier League
Klubben bekrefter: Hodgson blir Kings nye trener
19 TIMER SIDEN