Berisha herjet: – Motiverende å få besøk av Rolex-gutta

Andreas Hopen

Oppdatert 13/06/2021 klokken 23:26 GMT+2

Henrik Udahl sendte Vålerenga i ledelsen, men resten av kampen handlet om Veton Berisha og Viking.

Veton Berisha etter straffescoringen mot Vålerenga

Viking - Vålerenga 4-1 (2-1)
– Det er ekstra motivasjon når Rolex-gutta kommer på besøk og skal prøve å ta oss her i dag, sa tomålssscorer Veton Berisha til Discovery etter å ha slått Vålerenga 4-1 i Stavanger.
Viking-spissen scoret to mål, hadde to målgivende, og var banens store gigant.
– Han var involvert i absolutt alt, sier Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud om Veton Berisha etter kampen.
Samuel Kari Fridjonsson scoret Vikings tredje mål, og feiret med å ta av seg trøya og feire foran Vålerenga-benken. Etterpå angrer islendingen.
– Det er klart det er mye følelser. Det er min gamle klubb, men det var dumt av meg, sa målscorer Fridjonsson etter kampen.

Udahls første Eliteserie-mål

For det som på papiret var en duell mellom Viking og Vålerenga, endte med å bli en duell mellom to spillere. Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson og Viking-spiss Veton Berisha.
Etter en jevnspilt første halvtime fikk Vålerenga frispark ute til høyre, langt inne på Vikings halvdel. Aaron Dønnum svinget inn frisparket, og på bakerste stolpe stanget fjorårets toppscorer i OBOS-ligaen Henrik Udahl inn sin første Eliteserie-scoring.
Udahl stod helt umarkert, og Viking-forsvaret fikk stryk av Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud
– Han er upresset. Man kan ikke holde på slik innenfor egen 16-meter på frispark i mot.
(saken fortsetter under videoen)

Kjartansson-erstatteren stanget inn sitt første Eliteserie-mål

Klaesson vs Berisha

Med fem minutter igjen av den første omgangen slo Christian Borchrevink en løs ball tilbake til sisteskansen Kristoffer Klaesson. Viking-spiss Veton Berisha halset etter, men kom for sent inn i en takling på målvakten. Klaesson ble liggende en stund, og Berisha fikk gult kort. Skullerud mente det fort kunne vært en annen farge.
– Helt på grensen til å være rødt kort, sa Discoverys ekspertkommentator Tor Ole Skullerud.
Berisha smilte bredt i pausen, han mente det var et greit gult kort.
– Det var litt fifty-fifty, jeg måtte gamble, så jeg tar det gule kortet, sa Berisha til Discovery i pauseintervjuet.
To minutter på overtid av den første omgangen var Klaesson og Berisha nok en gang i fokus.
Zlatko Tripic slo inn fra dødlinja. Klaesson ruste ut i et forsøk på å slå ballen ut av farlig område. 20-åringen bommet fullstendig, og ballen havnet hos Berisha som enkelt utlignet for Viking sekunder før dommer Tore Hansen blåste av til pause.
Som i første omgang skulle Klaesson og Berisha fortsette å være de mest toneangivende spillerne. Ti minutter ut i omgangen snappet Berisha opp et gjennomspill inne i 16-meteren. På vei forbi Klaesson blir Viking-spissen hektet, og Tore Hansen ser seg nødt til å peke på elleve meter.
For å gjøre dramaturgien komplett stilte Egersund-gutten seg opp for å ta straffen selv. Klaesson gikk riktig vei, men klarte ikke å hindre Berisha fra å bli tomålsscorer.

Feiret foran Vålerenga-benken

De neste minuttene bølget kampen frem og tilbake. Viking presset aggressivt, og fikk til slutt betalt.
Torsteinbø vant duellen etter et utspark, og headet fri Veton Berisha som startet i bakrom. 27-åringen løftet blikket ute på høyresiden, der øynet han Samuel Fridjonsson. Pasningen inn til islendingen var strøken, og midtbanespilleren bredsida lekkert inn 3-1 fra 17 meter mot gamle lagkamerater.
Islendingen feiret med å ta av seg drakten, samtidig som han feiret foran Vålerenga-benken med å vise frem drakten. Fridjonsson spilte i Vålerenga i 2017 og 2018.

Banket ballen i krysset og feiret foran motstanderbenken

Bare noen få minutter senere kunne, og burde Vålerenga redusert.
Austbø mistet ballen på et innlegg fra Bjørdal. Layouni plukket opp, og fikk spilt på tvers til kampens første målscorer Henrik Udahl, men med en av årets tyngste ryggsekker sendte Udahl ballen langt over det keeperløse Viking-målet.
Fem minutter før slutt skulle det nok en gang handle om Klaesson og Berisha. Viking-spissen jaktet nok en løs ball, men sprang rett i ryggen på Klaesson som skjermet ballen inn i egen 16-meteren. Viking-spissen ble liggende, og Vålerenga fortsatte å spille. Det endte med tumulter hvor Viking-keeper Iven Austbø pådro seg gult kort.
Så var kampens store spiller Veton Berisha frempå igjen. De Lanley spilte gjennom Veton Berisha som stod i soleklar offside. Det fikk ikke assistentdommeren med seg. 27-åringen løftet slo inn fra dødlinja og inne i feltet stod innbytter Shayne Pattynama. Ny-signerignen til Viking gjorde ingen feil og fastsatte sluttresultatet til 4-1.