Rosenborg - Vålerenga 3-0:
To minutter, det var alt Nicklas Bendtner trengte for å sende Vålerenga under hjemme på Lerkendal. Pål André Helland headet i tverrliggeren. Dansken var kjapp på returen og sendte Rosenborg foran.
OBOS-ligaen
«Bummen» nekter å sette målsettinger: – Fokuset er blitt for stort
13 TIMER SIDEN

Reiste seg etter Europa-smellen

Samme mann satte også inn 2-0 rett før pause. Robert Lundström rev med seg dansken inn i feltet i det 45. minutt. Dommer Kai Erik Steen pekte på krittmerket til tross for store protester fra Vålerengaspillerne. 29-åringen var nok en gang iskald og sendte ballen til høyre for keeper.
Dermed er Bendtner oppe i 12 mål denne sesongen, tre mål bak Stabæks Ohi Omoijuanfo som står med 15 mål så langt denne sesongen.
For Rosenborg var det viktig å reise seg etter å ha tapt 4-0 mot Real Sociedad i Europa League.
— Vi tenker mest på Europa nå, men da er det viktig å holde et høyt nivå i serien også. Vi hadde en kamp der vi rett og slett ble utspilt, men vi reiser oss i dag, sier Bendtner til Eurosport etter kampen.

Tror Bendtner blir poengkonge

Tidligere denne uka uttalte Eurosports ekspertkommentator, Kjetil Rekdal, at han tror Bendter vil ende opp som toppscorer i Eliteserien.
— Husk at hvis Rosenborg får skikkelig uttelling i et par kamper kan Bendtner fort score fem/seks mål. Da har han tettet luken til Ohi. Jeg blir ikke overrasket om han tar ham, forklarer Rekdal.
I andre omgang fant Anders Trondsen for første gang i Rosenborg-drakta. 22-åringen, som gikk fra Sarpsborg 08 tidligere i sesongen, dundret til fra 22 meter og rett i mål.
Med storseieren i nord for Tromsø nærmer dermed nedrykksstreken seg Vålerenga. Etter den 22. runden er det ett poeng ned til kvalikplass og tre poeng til direkte nedrykk. Rosenborg økte avstanden ned til Sarpsborg 08 som nå er nede på en tredjeplass.
— Jeg synes vi lykkes med mye i dag, ikke alt vi hadde planlagt, men vi får to mål i første omgang. For å holde avstanden ned til de andre lagene er det viktig å ta disse seierne.
Liste over mestscorende spillere i Eliteserien:
  • Ohi Omoijuanfo - Stabæk - 15 mål.
  • Nicklas Bendtner - Rosenborg - 12 mål.
  • Björn Bergmann Sigurdarson - Molde - 12 mål.
  • Mustafa Abdellaoue - Aalesund - 11 mål.
  • Jean Alassane Mendy - Kristiansund BK - 9 mål.
Fotball
Oppløftende nyheter om Ull/Kisa-talent etter stygt fall
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter talent fra Ull/Kisa: – En spiller med X-faktor
17 TIMER SIDEN