Den da 16 år gamle Solberg herjet tidvis for Jessheim-laget i OBOS-ligaen i fjor høst. Det ble lagt merke til, og allerede i januar kunne Discovery melde at den italienske gigantklubben Juventus var blant beilerne.
Da hadde han også besøkt danske Midtjylland og Brøndby.
UEFA Europa Conference League
Norsk dommer i Conference League
15 TIMER SIDEN
For noen uker siden fortalte daglig leder Andreas Aalbu til Discovery at Solberg hadde bestemt seg for hvor han ville, men at det hadde blitt stille i faksmaskinen på klubbkontoret.
– Det er litt spesielt. Det skjer ikke hvert år, det. Men nå er jo Elias skadet, og vi hadde sårt trengt ham. Vi får håpe han blir frisk først, sa han om det å sitte på Jessheim og forhandle med en storklubb som Juventus.
Nå bekrefter imidlertid Aalbu til Romerikes Blad at de er enige med den italienske storklubben.
– Vi er enige med Juventus om det aller meste. Det er i utgangspunktet kun signaturene som mangler. Vi har derfor gitt tillatelse til at han kan dra ned for medisinsk sjekk. Det skjer på torsdag, sier Aalbu til Romerikes Blad.
Avisen skriver at Solberg skal gå inn i akademiet til klubben, og at han i utgangspunktet skal spille for U19-laget som også er med i juniorversjonen av Champions League.
Nyheten bekreftes også på klubbens nettsider.
Ungutten signerte proffkontrakt med Ull/Kisa for nesten nøyaktig ett år siden, som 16-åring. Han har spilt for klubben hele livet, gjennom barne- og ungdomsfotballen.
Han har også vært på flere U-landslag.
– Det er et eksepsjonelt talent. Han har et blikk for spillet, et steg, et overblikk og en spilleforståelse som er ekstremt bra. Da han fikk muligheten for A-laget i fjor, grep han sjansen med en gang og ble matchvinner. Han plukker målpoeng, har ekstrem teknikk og er nettopp fylt 17 år. Han kommer til å ha en stor fremtid, var dommen fra Aalbu nylig.
Eliteserien
Det islandske «godstoget» på plass i Trondheim – bekrefter medisinsk test
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Eliteserie-klubb forlenger med tidligere Premier League-spiller
20 TIMER SIDEN