• Eliteserien fortsetter! Lad opp til Sandefjord - Viking lørdag fra klokken 14:30 på ESN og discovery+
STOVNER (Eurosport.no):
Med en rørt daglig leder, i Karl Henrik Felde, ved sin side, åpnet Joshua King TINE Joshua King Football Academy fredag ettermiddag. King, som står med 54 landskamper for Norge, smilte fra øre til øre da han endelig fikk muligheten til å ønske de 200 barna velkommen til fotballskolen på Stovner.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann med årets første hjemmeseier
EN TIME SIDEN
Banene til Stovner Sportslubb ligger kun et steinkast unna Romsås, der Joshua King selv vokste opp en gang i tiden.
– Hvorfor ønsket du å arrangere fotballskolen her på Stovner?
– Nei, ser du ikke Romsås der oppe? Fantastisk utsikt, smiler King til Discovery og peker i retning sine hjemlige trakter.
– Nei, jeg ville veldig gjerne ha det i Groruddalen. Jeg hadde en fantastisk barndom her, ti av ti. Barn spilte fotball fra sola gikk opp til sola gikk ned, men det har endret seg. Da jeg kom hjem noen år etter at jeg hadde flyttet til England, så jeg ikke barn på løkka lenger og jeg ser fortsatt at enkelte barn går i feil retning. Derfor vil jeg gjerne ha det i Groruddalen, så kan jeg kanskje bidra til å dytte barn i riktig retning, fortsetter 29-åringen.
Se intervjuet med Joshua King her. Saken fortsetter under videoen.

Joshua King om fotballskolen: – Dette er starten på noe større

– Fotballen i Norge koster for mye

Med visjonen «Alle barn skal ha like muligheter til å oppnå drømmene sine», ønsker Joshua King å jobbe for at fotballen ikke skal koste for mye penger for barn og unge.
Derfor er den helgens fotballskole helt gratis for alle deltakere.
– Meningen med denne fotballskolen er at barn skal ha det gøy, og at de skal slippe å bruke penger på å være med på en fotballskole. Jeg ønsker å få breddefotballen og barnefotballen til å ikke koste så mye penger, slik at flere barn kan være med, forklarer Joshua King, som er klubbløs etter at kontrakten med Everton løp ut i juni.
– Hvorfor er en gratis fotballskole som dette viktig, tenker du?
– Fordi fotballen i Norge koster for mye, rett og slett. Det er ikke alle foreldre som har råd til å sende barna sine på fotballskole to ganger i året, melde dem inn i en fotballklubb, kjøpe fotballsko og dra på cuper. Planen min er ikke å kun starte en fotballskole, så blir det ikke noe mer. Dette er et langsiktig prosjekt for meg, Kalle (daglig leder, Karl Henrik Felde) og Gudbrand (Ensrud) (sportslig leder, jour.anm). Om jeg kan bidra til at fotballen kan bli gratis for barn i en viss alder, så gjør jeg det uten å nøle, svarer King.
Daglig leder Karl Henrik Felde var på gråten da han åpnet TINE Joshua King Football Academy fredag. Se video av seansen her - saken fortsetter under videoen.

På gråten under åpningen av Kings fotballskole: – Så ufattelig rørt

Tidligere VIF-spillere med som trenere

Med seg på laget har Joshua King fått med seg flere trenere som har påtatt seg ansvaret for å lede treningene og kampene for de 200 påmeldte barna.
Blant de ti fotballtrenerne som er på plass på anlegget på Stovner, finner vi blant annet de to tidligere Vålerenga-spillerne David Brocken og Kamal Saaliti.
Joshua King erkjenner at han ikke har rukket å møte alle enda.
– Skal jeg være helt ærlig med det, så er det Kalle som har ordnet med trenerne. Jeg har bodd i England, og de eneste trenerne jeg har hatt i Norge er Per-Mathias Høgmo, Drillo, Lars (Lagerbäck) og Ståle (Solbakken), så det eneste jeg vet er at de har hentet folk fra NFF. Vi har tre dager på å bli godt kjent nå, smiler landslagsspilleren.
Mens trenerne skal fokusere på å holde de 200 barna i fotballaktivitet, er planen til King litt mer flytende.
– Jeg har faktisk ikke en eneste plan. Jeg har to unger selv, så jeg tror jeg kommer til å freestyle og improvisere, og jeg tror det er bedre – både for barna og for meg selv, forteller han til Discovery, før han fortsetter:
– Mulig jeg blir med på en treningsøkt eller slenger meg med på en kamp eller to, men det viktigste for meg er at barna har det gøy og at de føler seg trygge – og at dette er starten på noe større.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Stabæk med poengtap hjemme mot Grorud
EN TIME SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Fredrikstad vant mot poengløse Skeid
EN TIME SIDEN