– Jeg har blitt kontaktet to ganger av forbundet etter EM, men da handlet det ikke om landslaget. Jeg kunne ønske vi hadde hatt noen form for kommunikasjon, sier Stolsmo Hegerberg til Eurosport.no.
Onsdag ble hun klar for den franske fotballstormakten PSG.
Fotball
Klar for PSG: – En drøm som blir oppfylt
31/01/2018 PÅ 10:22

– Har ikke noe forhold

Stolsmo Hegerberg var en del av den norske EM-troppen i Nederland, men har siden den gang blitt utelatt fra samtlige landslagstropper. I høst ble det seks kamper av tolv kamper fra start i Birmingham-drakten.
– Jeg har hatt en god sesong i Birmingham til nå. Men det jeg synes er veldig spesielt, er at jeg nesten ikke har hatt noen kommunikasjon over hodet med landslaget, sier midtbanespilleren.
Etter at Norge røk ut av EM i sommer, trakk lillesøster og superstjerne Ada Stolsmo Hegerberg seg fra det norske landslaget.
– Det kan virke som at jeg ble uaktuell da Ada ga seg, sukker Andrine.
– Hvordan er ditt forhold til landslagssjef Martin Sjögren?
– Jeg føler ikke vi har noe forhold. Det er vanskelig, fordi vi ikke prater sammen. Det virker ikke som om de er interesserte i meg, sier hun.

– Ringer ikke rundt til spillerne

Martin Sjögren forteller at dialogen med den ferske PSG-spilleren har vært på lik linje med andre spillere i tilsvarende situasjon.
– Mener du kommunikasjonen mellom dere har vært god nok?
– Vi har hatt en dialog med Andrine som vi pleier med de som har vært med en stund, men som blir borte fra landslaget. Hun blir behandlet som alle andre, sier Sjögren til Eurosport.no, og skyter inn:
– Det er ikke slik at vi ringer alle spillerne til en hver tid.
– Stolsmo Hegerberg mener dere ikke har noe forhold lenger på grunn av manglende kommunikasjon. Hva tenker du om det?
– Det får være opp til henne å mene det.
– Andrine spekulerer i at hun ikke blir tatt ut fordi søsteren har gitt seg på landslaget?
– Det er hennes spekulasjoner. Ada er Ada mens Andrine er Andrine. Den ene har takket nei mens den andre ikke har blitt regnet som god nok, sier landslagssjefen.

Landslagsdøren åpen

PSG-spilleren påpeker at hun svært gjerne gjør comeback på landslaget.
– Det blir veldig interessant å se hva min klubbovergang har å si i forhold til landslaget. Man skulle tro det var vanskelig å fortsette å overse meg dersom jeg spiller fast i en av verdens største klubber. For meg ble en stor del av karrieren min borte da jeg ikke lenger var landslagsspiller, sier hun.
Sjögren ser positivt på 24-åringens klubbytte.
– Jeg vil passe på å gratulere henne med å spille for en av verdens største klubber. For landslaget er det kjempemessig at spillerne er i så store klubber som mulig, sier han.
Landslagssjefen ønsker storesøster Stolsmo Hegerberg velkommen tilbake på landslaget, på noen premisser.
– Dersom hun får spilletid og gjør det bra så er det klart at Andrine er aktuell for landslaget. Frem til nå har jeg vurdert andre spillere som sterkere i hennes posisjon, men vi får nå se hvordan hun gjør det. Det er ingen automatikk i at man skal på landslaget fordi han spiller i en stor klubb, sier Martin Sjögren.
VM-kvalifisering
«Sønner av Drillos» gjorde jobben for Norge – Haaland ble historisk
07/09/2021 PÅ 20:39
VM-kvalifisering
Utestengt mot Nederland: – Veldig rart
30/03/2021 PÅ 21:36