Botheim-show for Malmö i storseier: – Jeg holdt det jeg lovet

Publisert 28/04/2024 klokken 15:56 GMT+2

• Følg Allsvenskan på discovery+ gjennom hele sesongen!
Malmö FF - AIK 5-0 (3-0)
Erik Botheim og Malmö FF har fått en real pangstart på årets Allsvenskan-sesong.
Nordmannen kom til den svenske klubben før denne sesongen og søndag leverte Oslo-gutten målpoeng nok en gang.
Hjemme mot AIK søndag ettermiddag tok det bare 15 minutter før den norske spissen kunne skrive seg opp på scoringslisten. Etter et godt innlegg fra lagkamerat Jens Stryger Larsen, posisjonerte Botheim seg godt inne i boksen og stanget inn 1-0.
Se målet i videovinduet øverst i saken!
Og 15 minutter senere var nordmannen igjen involvert. Etter å ha fått ballen utenfor sekstenmeteren, leverte Botheim en svært elegant chip inn i boksen. Der sto hans spisskollega, Isaac Kiese Thelin, godt plassert og økte ledelsen til 2-0 for hjemmelaget.
– Jeg sa til Isaac, etter jeg scoret, at nå skal du få. Så jeg holdt det jeg lovet, sa Botheim til Discovery i pausen.
Se assisten her! Saken fortsetter under videoen.

Botheim med elegant assist

Hjemmelaget la på til 3-0 rett før pause etter et selvmål fra tidligere Molde- og FK Haugesund-spiller Benjamin Tiedemann.
Etter at Malmö gikk opp til 4-0 like før timen spilt, ble Botheim tatt av banen og så svært fornøyd ut da han tuslet av gressdekke på Eleda Stadion. Hjemmelaget la på til 5-0 20 minutter før slutt, da norske Lasse Berg Johnsen serverte Allsvenskans toppscorer Kiese Thelin. Den svenske 31-åringen står nå med seks nettkjenninger i ligaen.
Malmö står etter søndagens 5-0-seier med full pott på de første seks kampene, utrolige 18-1 i målforskjell og topper Allsvenskan. Botheim har notert seg for fire scoringer hittil denne sesongen, som er nest mest av alle i ligaen, kun slått av lagkamerat Kiese Thelin.