Oppdatert 12/11/2023 klokken 18:50 GMT+1

Det ble en meget dramatisk seriefinale søndag.

Elleville jubelscener: Her stormer fansen banen

Malmö FF - IF Elfborg 1-0
Søndag skulle seriemesteren i Allsvenskan kåres. Den kampen foregikk på ingen måter uten dramatikk.
– Det er helt utrolig, jeg klarer virkelig ikke å sette ord på dette. Vi viser styrke og mentalitet i dag, sa Malmös kaptein Pontus Jansson til Discovery etter at seriegullet var i boks.
Temperaturen var tidvis høy på banen, men på tribunen rant det rett og slett totalt over.
Elfsborg-supporterne bestemte seg for å brenne ned sikkerhetsnettet like fremfor dem. Sikkerhetsvakter og politi rykket til for å stoppe dette uten hell.
Etter en snau dramatisk halvtime ved Elfsborg-supporterne skulle endelig andreomgang starte.
Ny bluss førte imidlertid til at brannalarmen gikk av og kampen måtte utsettes ytterligere.
Dermed ble andreomgangen utsatt med over en time.
I den omgangen ble det kun scoret et mål signert Malmös Isaac Kiese Thelin. Kiese Thelin ble dermed matchvinner og sørget for seriegull til hjemmelaget.
– Malmö er seriemestere 2023 etter en klassisk, klassisk gullfinale, utbrøt discoverys komnmentatorer etter at sluttsignladet lød og hjemmesupporterne stormet banen i eufori.

Her løftes trofeet

Straffespark

Da andreomgangen endelig var i gang tok det ikke mer enn ti minutter før ny dramatikk skulle utspille seg. Denne gangen heldigvis på banen.
Malmö fikk straffe og hjemmelagets nummer ni, Isaac Kiese Thelin, satte scoringen midt i mål og 1-0.
Det ble en meget oppstykket omgang videre.
Mange tette og tøffe dueller demonstrerte at dette var en svært viktig kamp.

Her blir han dratt av trøyen

Ni minutter tillegg

Det ble som nevnt flere stopp i spillet. Det førte til hele ni minutter tillegg.
Hjemmelaget hadde jevnt over god kontroll på kampen og sørget også for at alle poengene ble værende i Malmö.
Dermed er det Malmö som er seriemester i Allsvenskan 2023.

– Ellevillt

Oliver Berg er skadet og spilte derfor ikke oppgjøret. Han sa dette før kampen til Discovery.
– Det kommer til å bli ellevilt. Det pleier å være bra stemning og trykk når vi spiller hjemme, men jeg tror nok det blir en ekstra dimensjon nå på søndag. Det skjer ikke hver sesong at det avgjøres med en slik seriefinale i siste runde, så det er en spesiell situasjon. Det blir et minne for livet tror jeg, sier Berg.

Norske bidrag

Norske Lasse Berg Johnsen startet kampen for Malmö. 24-åringen forlot Danmark og Randers til fordel for Malmö i sommer.
Etter to strake Malmö-gull i 2020 og 2021 tok Per-Mathias Høgmo og Häcken tittelen i Allsvenskan forrige sesong. Elfsborg tok sin siste av totalt seks titler i 2012.
Henning Berg og AIK vant 3-1 mot IFK Värnamo i sesongens siste kamp. Klubben avsluttet sesongen på 11.-plass og kan glede seg over spill i Allsvenskan også i 2024.