Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette hadde ikke skjedd på 1250 dager: – På tide at jeg bidrar litt også

Even Lübeck

Oppdatert 04/05/2023 klokken 17:16 GMT+2

«Norske» Häcken leder Allsvenskan etter de seks første kampene. Even Hovland scoret to mål onsdag i 4-1-seieren over Djurgården. – Ikke hverdagskost, sier midtstopperen.

Hovland med to scoringer mot Djurgården

Lars Olden Larsen og Even Hovland scoret to mål onsdag hver da tittelforsvarer Häcken vendte til 4-1-seier over Djurgården.
Hovland scoret begge målene sine på hodet etter to cornere fra Mikkel Rygaard.
To mål fra midtstopperen er første gang siden 1. desember 2019, da han scoret to for Rosenborg mot Ranheim. Det er 1250 dager siden!
– Jeg husker det, ja. Det er på tide at jeg og vi forsvarsspillere åpner målkontoen og bidrar litt også. Det er ikke hverdagskost for meg å score to, men jeg må utnytte de sjansene jeg får, sier Hovland lattermildt til Discovery.
Stopperen er likevel livsfarlig i boks og har scoret minst to seriemål i hver sesong siden 2019 - fem mål i 2019, to i 2020, to i 2021, fire i 2022 og så langt to på seks kamper i 2023.
picture

Kanonscoring av Olden Larsen i Sverige: – Høy klasse

– Nå mener vi alvor

Som nevnt står Häcken med fem seire og en uavgjort etter de første seks kampene.
– Nå mener vi alvor og det ser vel alle. Vi har fortsatt der vi slapp i fjor. En liten knekk mot Kalmar hjemme, men ellers har vi hevet oss og slått tilbake. Det blir mange kamper i ukene fremover, så vi må være påskrudd og plukke poeng jevnt og trutt.
Han er også full av lovord om Lars Olden Larsen, som herjer.
– Han er skikkelig i fyr og flamme! Lars i flytsonen, så det er veldig kjekt å se på. Han har jobbet seg inn i laget og til en fast plass, så det er imponerende å se at han har fått til alt det. Vi er kjempefornøyde med ham når han gir oss så mye målpoeng fremover.
– Vi har sluppet inn litt for mange, men scorer mye. Vi veier litt opp med mange mål kontra at vi slipper inn mye (17-7 i målforskjell etter seks kamper). Før sesongen begynte var vi tette, men vi skrur av i perioder og gir motstanderne litt for mye mål. Vi må stenge igjen på en bedre måte i blant.

Ikke hørt noe fra Solbakken

Hovland har vært en viktig brikke for Häcken de siste årene og til tider storspilt for klubben som vant Allsvenskan i fjor. Men midtstopperen har ikke hørt noe fra landslagstrener Ståle Solbakken.
– Hvis landslaget finner ut av at de vil ha meg med, er jeg ikke vanskelig å be. Trenerne har sine tropper og Solbakken har sine spillere han vil ha med. Er man god nok, får man muligheten, tenker jeg. Og jeg har fullt fokus på Häcken fremover.
Han spilte en av de siste kampene for Lars Lagerbäck, da Norge tapte 1-5 for Nord-Irland. SIden den gang har han ikke vært å se i landslagsdrakt.
– De har sin plan og følger den. Alle vil være med, men jeg har ikke hørt noe fra Solbakken, sier han bestemt.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame