Berg tok sin første AIK-seier – vant «angstmøtet» i svensk bunnstrid

Publisert 17/07/2023 klokken 21:11 GMT+2

På forsøk nummer to hanket AIK inn sin første trepoenger med Henning Berg som trener. Det ble 2-1 borte mot tabelljumbo Varberg i Allsvenskan.

Henning Berg.

Gjestene fra Stockholm scoret to ganger mot slutten av første omgang. En sen redusering ga noen nervepirrende sluttminutter for Berg og AIK.
Seieren var kun klubbens tredje for året og tok den opp i 13 poeng på 15 kamper. Det skiller fem poeng til Varberg på sisteplass.
Før avspark hadde svenske medier døpt mandagens kamp til «angstmøtet» i Allsvenskan. Sotirios Papagiannopoulos fikset ledermålet i det 37. minutt etter et langt frispark, mens Mads Thychosen la på 2-0 på overtid før pause.
Dansken skjøt på direkten da en lur corner ble slått bakover i banen. Scoringen var Thychosens andre etter at Berg tok over AIK.
I det 83. minutt kom Varbergs mål ved Niklas Dahlström. Langt ut i tilleggstiden ble vertene redusert til ti mann.
Henning Berg gikk på et 1-2-tap i AIK-debuten mot Häcken.
I en annen kamp vant Djurgården 2-0 hjemme mot Malmö. Oliver Berg fra Gjøvik var nest sist på ballen ved begge scoringene.