Fotball
Allsvenskan

Nå er fotballframtiden til «Mix» avklart

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

mikkel diskerud

Foto: Scanpix

AvMartine Markussen
16/02/2018 på 18:51 | Oppdatert 16/02/2018 på 18:57

Mikkel «Mix» Diskerud skal spille i delvis blå drakt, men ikke lyseblå - slik han egentlig kunne gjort etter signeringen for Manchester City.

Etter det tidligere i år ble klart at «Mix» overraskende hadde signert en fire og et halvt års-kontrakt med den engelske storklubben, har det vært full forvirring om hvor han egentlig kom til å ende opp. Fredag ble det avklart, og han blir ikke å se på Etihad - hvis det har vært noe tvil om det. I stedet vil han være å se på svensk gress, i klubben han tilbrakte fjorårssesongen: IKF Göteborg.

  • Les også: Jakter ny midstopper: – Han er en av flere vi ser på
Fotball

Gais gir om nødvendig walkover i avbrutt cupkamp

27/02/2019 PÅ 10:03

I slutten av januar bekreftet sportssjef i IFK, Mats Gren, til Eurosport.no at klubben skulle kontakte engelskmennene for å få norskamerikaneren tilbake til Sverige. Gran sa da til Eurosport:

– Jeg har innledningsvist spurt Manchester City om vi kan få ha Mix hos oss under den andre delen av treningsoppholdet og fått ja på det, så får vi se hva dette innebærer senere.

Nå er det klart at hans deltakelse i sesongoppkjøringen innebærer lån også denne sesongen. Allerede lørdag skal han være spilleklar for Gøteborg-klubben når de møter Varberg i den svenske cupen. Sportssjef Gren sier på IFKs hjemmesider at han er fornøyd med Diskeruds fortsettelse.

– Det har vært en del detaljer å håndtere. Nå er det klart og vi er veldig glade for å få inn en spiller på det høye nivået som Mix ligger på, sier Gran til ifkgoteborg.se.

De siste årene har «Mix» vært under kontrakt med den amerikanske klubben New York City, etter at han takket for seg i Rosenborg etter 2014-sesongen. Den amerikanske klubben har samme eiere som Manchester-klubben, noe som sies å være bakgrunnen for Diskeruds overgang. Det skal ikke ha vært aktuelt at norskamerikaneren skulle trene med Citys førstelag, men meningen var å låne ham ut til en av samarbeidsklubbene, med samme eiere.

Det var utstyrsgiganten Umbro som meldte om Diskeruds overgang til Manchester City tidligere i år, på deres kontoer i sosiale medier.

Fotball

Skandalekamp i Sverige skal spilles ferdig – Gais nektet tirsdag

26/02/2019 PÅ 08:22
Eliteserien

Hevder Haugen er på vei til Allsvenskan

29/01/2018 PÅ 19:26
Relatert
FotballAllsvenskanIFK GöteborgMix Diskerud
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen