Populære sporter
All sport
Vis alt

Hylles som ligaens beste keeper: – Massiv interesse rundt ham

Jonas Moen Rye

Oppdatert 23/11/2017 klokken 11:00 GMT+1

Sten Grytebust har markert seg i danske Odense. Nå har større klubber kommet på banen for å sikre seg 28-åringens tjeneste.

Sten Grytebust

Foto: Scanpix

Sten Grytebust fikk tidligere i november endelig sjansen fra start på landslaget etter storspill over en lengre periode i danske Odense.
Det resulterte i et 0–2-tap borte for Makedonia, i en kamp Odsense-keeperen stort sett gjorde en god figur. Likevel er det en situasjon som irrirerer 28-åringen.
– Jeg vet at det norske folk ikke følger så godt med på dansk fotball. Derfor var dette en perfekt anledning til å vise meg fram. Selv om jeg lenge sto en god kamp, så skjønner også jeg at den situasjonen på overtid tar fokuset. Det irriterer meg at jeg ikke klarte å gripe sjansen bedre, sier den tidligere Aalesund-spilleren til Sunnmørsposten.
Grytebust har gjennom høsten blitt trukket frem av flere som en av Superligaens aller beste keepere. Ifølge Odense-direktør har det resultert i det danske BT omtaler som «massiv interesse» rundt sisteskansen.
– Det er veldig stor interesse. Det har ennå ikke resultert i noen konkrete bud, men vi vet at det har vært klubber som har forhørt seg om ham. Vi har en dialog med Sten og hans agent (Jim Solbakken, journ.anm.) om situasjonen. Det er klart det vil være oppmerksomhet rundt ham når han har stått slik han har gjort her i OB, sa Jesper Hansen BT tidligere i uken.
Også agent Solbakken sier han har merket økt interesse rundt sin klient, også utenfor Skandinavias grenser.
– Det er meget stor interesse for Sten i mange, mange land, kunne han avsløre.
Med drøyt halvannet år igjen av kontrakten, kan det bli aktuelt for 28-åringen å flytte på seg allerede i vinter. Men OB vil ikke slippe Grytebyst til hvem som helst.
– Det må i så tilfelle bli en helhetsvurdering. Sten må synes det er en god idé, og vi skal synes det er en god idé. Vi vil holde dialogen, for om det rette tilbudet kommer, så skal vi selvfølgelig vurdere det. Men om Sten skal videre, så er det fordi han skal til en større liga enn den danske. Vi selger ham ikke til en konkurrent, sier Hansen.
Hovedpersonen selv bekrefter at han håper å ta ytterligere steg i karrieren, men understreker at han ikke har noe hastverk.
– På et eller annet tidspunkt vil jeg videre, men akkurat nå er det for tidlig å si noe om framtiden. Jeg trives veldig godt i Odense, sier Grytebust til Sunnmørsposten.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame