Saken oppdateres!
– Vi er positive til at det skal tilrettelegges for norske lag som konkurrerer i Europa. Vi har vært tydelig på at vi primært ønsker å spille kampen som er oppsatt, alternativt skjøvet den til uken etter slik at B/G kan fokusere fullt ut på AZ. Vi har hatt 10-12 spillere på trening siste uken, har et pågående covid-utbrudd med et nytt smittetilfelle i helgen, og må droppe den planlagte kampen mot Sogndal på tirsdag. Kampen kan ikke spilles slik situasjonen er i AaFk per dags dato, sier Aalesunds sportslige leder Bjørn Erik Melland til Discovery mandag.
Fotball
Myhre og Castro herjet da FFK ble ydmyket i cupen
13 TIMER SIDEN
Etter at Bodø/Glimt vant over Celtic 5-1 over to kamper i Europa Conference League - ble det klart sist fredag at Bodø/Glimt skal møte nederlandske AZ Alkmaar i åttedelsfinalen hjemme på Aspmyra Stadion 10-ende mars. Kort tid etterpå uttalte Glimt-trener Kjetil Knutsen seg om at klubben ville flytte NM-kampen mot Aalesund den 13. mars til 3. mars.
– Vi får håpe vi får flyttet NM-kampen 13. mars, og ønsker å få den nå på torsdag (3.mars). Også håper jeg forbundet er positive til det sånn at de legger til rette for de som er i Europa - så vi får en optimal oppkjøring inn mot kamp, sa Glimts hovedtrener Kjetil Knutsen til Avisa Nordland fredag ettermiddag.
Det passer da dårlig for Eliteserie-klubben. Aalesund skulle denne uken ha treningskamp mot Sogndal 1. mars og Molde 6. mars. Førstnevnte er nå avlyst på grunn av sykdom.
– Søknaden er mottatt og vi ser på saken. Jeg tenker det er viktig å finne en balansegang mellom Europa - og hjemme-spill, sa NFFs avdelingssjef Nils Fisketjønn til Discovery fredag.
Til Discovery mandag, forteller Fisketjønn at det vil komme en avklaring i løpet av dagen.
– Det er overraskende at denne problemstillingen dukker opp en uke før kampen skal spilles når spilleplanen, inklusive landskamper og spill i Europa for 2022, lå klart allerede i fjor høst, sier Melland til Sunnmøreposten.
Til samme avis uttaler også AaFK-trener Lars Arne Nilsen seg om saken og svarer på spørsmålet om laget vil spille kampen hvis den blir flyttet til førstkommende torsdag;
– Den kampen spiller vi ikke. Vi får se hvor mange vi har klare, men vi har egentlig en treningskamp mot Molde på søndag. Sånn det ser ut nå, har vi ikke lag til å spille kampen, men vi kan selvsagt stille med juniorlaget. Hvis fotballforbundet virkelig mener det de holder på med nå, da tenker jeg at vi må få en skikkelig økonomisk kompensasjon, så får Bodø/Glimt walkover. Det er forferdelig trist om det skulle bli slik, for det er en kamp vi har gledet oss til veldig lenge. Vi er på ingen måte konkurransedyktige nå, sier han.
– Jeg har sagt til Kjetil (Knutsen) at de må få seg en treningskamp i helga, for vi kommer ikke til å spille da, sier AaFK-treneren.
Fotball
Sykdomsplagede RBK komfortabelt videre i cupen
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
18 TIMER SIDEN