Fotball
2.Bundesliga

Even Hovland: - Slike kamper jeg vil spille

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Even Hovland

Foto: Scanpix

AvEirik Fure
20/03/2017 på 19:58 | Oppdatert 21/03/2017 på 06:29
@eirikfure

Even Hovland på landslagsoppdrag fikk ikke bidratt til å stoppe Union Berlin.

Union Berlin - Nürnberg 1-0 (0-0)

Union Berlins seier over Even Hovlands Nürnberg betyr ikke bare tre poeng. Den betyr også at de hvitkledde tar seg forbi Stuttgart og til topps på nivå to i Tyskland. Avgjørelsen falt med under ti minutter igjen å spille da innbytter Philipp Hosiner scoret kampens eneste mål.

VM-kvalifisering

Forsvant fra Lagerbäcks første trening på denne måten: – Må tåle såpass

21/03/2017 PÅ 08:28

– Vil spille slike kamper

Nürnberg måtte klare seg uten landslagsstopper Even Hovland mot Union Berlin. 28-åringen sluttet seg til Lars Lagerbäcks utvalgte mandag.

– Det er klart at man vil spille slike kamper, men nå ble det ikke slik. Jeg ble kalt inn, og da måtte jeg møte her i dag. Slik er reglene når det er snakk om kvalikkamper, forteller Hovland til eurosport.no fra England.

Ropte på straffe

Det var en jevn åpning på kampen, men allerede før kvarteret var spilt ble det dramatisk da hjemmelaget ropte på straffe. Et strålende innlegg ble slått i bakrom mot Christopher Trimmel. Østerrikeren touchet ballen, men ble felt av Nürnbergs Edgar Salli. Hvittrøyene trodde knapt sine egne øyne da dommeren lot spillet gå videre.

Kameruneren viste seg fra en langt mer positiv side da det var spilt 29 minutter. 24-åringen banket til fra distanse og kun en våken Union-keeper forhindret det som kunne blitt en drømmescoring.

En jevn omgang endte 0-0. Union Berlin skapte flest sjanser, men Hovlands klubb hang likevel godt med.

Stolpetreff tente hjemmelaget

Union Berlin tok stadig mer over i den andre omgangen. Etter 80 minutter ble Sebastian Polter spilt gjennom i bakrom. Tyskeren lurte ballen forbi Rapfael Schäfer i Nürnberg-buret, men den trillet rett inn i stolpen til Union-angriperens store fortvilelse.

To minutter senere kom avgjørelsen.

Trimmel fant Steven Skrzybski på høyresiden da Union rullet raskt i angrep. 24-åringen tittet opp og fant Hosiner i boksen. Innbytteren bredsidet ballen i mål fra elleve meter via hanskene til Schäfer.

Seieren sendte Union Berlin til topps i 2. Bundesliga. Laget står nå med seks strake seiere. For Nürnberg ser ting langt mørkere ut. Fire av de fem siste ligakampene har endt med tap.

– Vi er nødt til å prøve å vinne flest mulig av de resterende kampene slik at en får en god avslutning på sesongen, sier Hovland til Eurosport, og innrømmer at sesongen ikke har blitt slik man ønsket.

Klubben ligger på en 10. plass med 32 poeng etter 25 spilte kamper.

PS. Allerede på søndag kan det bli opptur for Even Hovland. Da spiller Norge VM-kvalifiseringskamp mot Nord-Irland i en kamp du kan se direkte på Eurosport Norge fra 20.00.

2.Bundesliga

Ryerson og Union slo Hamburg – med i opprykkskampen for fullt

28/04/2019 PÅ 14:18
2.Bundesliga

Hovland inn fra benken i Nürnberg-tap

29/04/2017 PÅ 13:35
Relatert
Fotball2.Bundesliga1. FC Nürnberg1. FC Union BerlinMer
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Joacims blogg

Starts agentvirksomhet er et sammensurium av roller

FOR 8 TIMAR SIDAN

Siste videoer

Eliteserien

Molde-sjefen om Forren: – En spiller vi er veldig glad i

00:05:49

Mest populært

Bryting

OL-heltens mørke år – skulle ta overdose heroin

FOR 9 TIMAR SIDAN