Etter over en måned med to kampdager i uken er gruppespillet i Altibox eSerien ferdig og det er klart for sluttspill og finaler. Lurer du på hvem som er videre, hvordan sluttspillet foregår eller hvem som møter hvem? Her får du en oversikt.
De 18 lagene som deltok var delt inn i fire grupper. Gruppe A og B hadde fire lag, mens gruppe C og D hadde fem lag. Lagene i gruppe A og B spilte ni kamper hver, men lagene i gruppe C og D spilte 12 kamper hver, hvor de to beste fra hver gruppe gikk videre til sluttspillet.
e-Sports
Krevde rundens mål etter praktscoring
08/12/2020 PÅ 19:38
Det blir derimot noen endringer i sluttspillet. I gruppespillet har alle spillerne spilt med «Fixed 85»-rating på på spillerne. Det betyr at alle lag er like gode på papiret. Mens i sluttspillet og finalen vil turneringen gå over til FIFA Ultimate Team (FUT).
– Det mest spennende momentet er at etter flere uker med spill i 85-rated, skal gutta endelig få tilgang til FUT (Ultimate Team). Det er samtlige av eSerien-spillernes foretrukne modus, og dette er så ulikt 85-rated at det nesten kan kategoriseres som et nytt spill. De får tilgang til alle skill moves, det er et helt annet tempo og en helt annen dynamikk i spillet, samt langt bedre spillere, som Ruud Gullit, Ronaldo og Paolo Maldini. Tar vi alt det, og legger til nervene som garantert vil være der i et sluttspill, tror jeg vi kommer til å få noen forrykende kamper med FIFA, sier Altibox eSeriens ekspertkommentator Yngve Gjerde.
Sett denne? (saken fortsetter under videoen):
Disse gikk videre:
Gruppe A: Brann (20p) og Ranheim (17p)
Gruppe B: Tromsø (18p) og Sarpsborg 08 (15p)
Gruppe C: Vålerenga (34p) og Sandnes Ulf (19p)
Gruppe D: Mjøndalen (24p) og Start (22p)
Det vil si at disse lagene skal spille kvartfinaler. Trekningen ble gjennomført onsdag etter siste gruppespilldag.
Slik ble trekningen:
Kvartfinale 1: Vålerenga - Sarpsborg 08
Kvartfinale 2: Mjøndalen - Sandnes Ulf
Kvartfinale 3: Tromsø - Ranheim
Kvartfinale 4: Brann - Start
Saken fortsetter under videoen:
Gjerde mener det meste interessante oppgjøret er duellen mellom Tromsø og Ranheim.
– Tromsø med Finlands landslagskaptein, Eemeli Simpanen, bærte Tromsø på skuldrene gjennom gruppespillet, og er enda bedre i FUT enn i 85-rated. Men lagkameratene har ikke vært like sterke, og når Eemeli må velge hvilke kamper han skal spille i jakten på Global Series Points, kan det bli en del tøffe avgjørelser i 9000 byen, sier Gjerde.
– Samtidig har Ranheim to gode FUT-spillere i landslagsspiller Sondre Voktor, som for øvrig har herjet i Weekend League den siste tiden, i tillegg til Johan Færaas. Jeg forventer et dobbeltoppgjør mellom Simpanen og Voktor i kvartfinalen. Det betyr en duell mellom to FUT-tungvektere allerede i første utslagsrunde, legger han til.
Vinnerne fra kvartfinale 1 og 2 møtes til semifinale 1 og vinnerne av kvarfinale 3 og 4 møtes til semifinale 2.
Kvartfinalene, semifinalene og finalen kan du følge 26. mai fra kl. 10.00!
Sett denne?
e-Sports
Sandnes Ulf med dramatisk utligningsmål: – Det er det villeste!
08/12/2020 PÅ 19:17
e-Sports
Rotet bort seieren på overtid: – En gavepakke!
01/12/2020 PÅ 19:56