Skip Niklas Edin og hans lag har imponert stort på isen i sørkoreanske Gangneung. Svenskene var best i grunnspillet og fortsatte å briljere i semifinalen: 9-3 mot Sveits.
Kampen ble i realiteten avgjort i fjerde omgang. Da lyktes Edin & co. i å ta fire poeng med en suveren sistestein.
Sveitserne forsøkte å slå tilbake og fikk redusert til 2-6 med ett poeng i neste omgang. Men svenskene slo tilbake med to poeng i sjette omgang. Dessuten fulgte de opp med å stjele et poeng i omgang sju.
PyeongChang
Fikset Sveriges sjuende OL-gull
25/02/2018 PÅ 02:46
Etter 1-0-seier i den åttende omgangen ga sveitserne opp. Dermed skal de spille bronsekamp.

Intet nytt gull for Canada

Canada og USA spilte sin semifinale samtidig, og den nordamerikanske bataljen ble langt jevnere.
Etter sju omganger sto det 2-2. Da hadde lagene blant annet vært igjennom tre poengløse omganger. Til slutt ble amerikanerne for sterke, og vant 5-3.
Canadierne har vunnet gull i tre strake OL før årets vinterleker. Før det vant Norge i Salt Lake City i 2002. Nå må de gullvante herrene fra Canada ut i kampen om medalje mot Sveits.

94 år

Verken Sverige eller USA har vunnet OL-gull i curling for menn. Svenskene spilte finale da sporten entret OL-programmet i 1924 og tok sølvet bak Storbritannia.
Deretter var curling borte fra OL fram til Nagano i 1998. Da vant Sveits over Canada i finalen.
USA har bronse som beste resultat fra OL i Torino 2006. Svenskene tok bronsemedaljen i Sotsji for fire år siden, men er i år garantert sitt beste resultat på 94 år.