Scanpix

Sjokk-tap for favoritten i bronsefinalen

Sjokk-tap for favoritten i bronsefinalen
Av Eurosport

23/02/2018 10:55Oppdatert 23/02/2018 11:52

Etter å ha vunnet tre OL på rad måtte Canadas curlingherrer nøye seg med fjerdeplass etter tap mot Sveits i bronsekampen.

Canada var en av de store favorittene til OL-gullet i curling for menn, etter tre strake OL-gull i 2006, 2010 og 2014. Men i stedet for å forsvare gullet var det bronsemedaljen som skip Kevin Koe og hans lag skulle kjempe om, fredag.

Motstander var Sveits med skip Peter de Cruz i front, og sveitserne bød på langt tøffere motstand enn Koes mannskap satte pris på.

Etter en poengløs førsterunde stjal Sveits ett poeng i den andre omgangen der Canada hadde sistestein. Også i tredje omgang ble det ett sveitsisk poeng, før en fantastisk sistestein sørget for balanse i regnskapet omgangen etter. Halvveis i kampen sikret Sveits seg to nye poeng og ledet 4-2.

Saken fortsetter under videoen

You're using a browser with settings that do not support playback of this video.

Click the link below to view supported browsers and find out about other options available to view this content.

Eurosport Supported Browsers

Video - Sveits slår Canada i bronsefinalen

00:46

Ny OL-vinner i vente

Canada hadde alle tiders mulighet til å ta fire poeng i sjette omgang, men da Koe misset på sistestenen, måtte de nøye seg med kun ett poeng. 4-3 ble til 6-3 etter sjuende omgang, mens kun ett poeng skilte lagene før den niende omgangen. Før siste omgang ledet Sveits 7-5, og håpet til Kevin Koe & co. lå i at de hadde sistesten.

Det håpet forsvant utover i omgangen. Sveits holdt unna og sørget for at Canada ikke klarte å spille seg inn i medaljekampen. Dermed kunne Sveits juble for bronse, med sluttresultatet stående på 7-5.

Kampen om gullet spilles lørdag mellom Sverige og USA. Ingen av de to finalelagene har tidligere vunnet OL-gull i curling for menn. USA har bronse som beste resultat i 2006. Svenskene tok bronsemedaljen i Sotsji for fire år siden, men er i år garantert sitt beste resultat på 94 år.

Norges curlinglag med skip Thomas Ulsrud slo begge finalelagene i gruppespillet.

(©NTB)

0
0
Nyeste videoer