Canada var en av de store favorittene til OL-gullet i curling for menn, etter tre strake OL-gull i 2006, 2010 og 2014. Men i stedet for å forsvare gullet var det bronsemedaljen som skip Kevin Koe og hans lag skulle kjempe om, fredag.
Motstander var Sveits med skip Peter de Cruz i front, og sveitserne bød på langt tøffere motstand enn Koes mannskap satte pris på.
Etter en poengløs førsterunde stjal Sveits ett poeng i den andre omgangen der Canada hadde sistestein. Også i tredje omgang ble det ett sveitsisk poeng, før en fantastisk sistestein sørget for balanse i regnskapet omgangen etter. Halvveis i kampen sikret Sveits seg to nye poeng og ledet 4-2.
PyeongChang
Fikset Sveriges sjuende OL-gull
25/02/2018 PÅ 02:46
Saken fortsetter under videoen

Ny OL-vinner i vente

Canada hadde alle tiders mulighet til å ta fire poeng i sjette omgang, men da Koe misset på sistestenen, måtte de nøye seg med kun ett poeng. 4-3 ble til 6-3 etter sjuende omgang, mens kun ett poeng skilte lagene før den niende omgangen. Før siste omgang ledet Sveits 7-5, og håpet til Kevin Koe & co. lå i at de hadde sistesten.
Det håpet forsvant utover i omgangen. Sveits holdt unna og sørget for at Canada ikke klarte å spille seg inn i medaljekampen. Dermed kunne Sveits juble for bronse, med sluttresultatet stående på 7-5.
Kampen om gullet spilles lørdag mellom Sverige og USA. Ingen av de to finalelagene har tidligere vunnet OL-gull i curling for menn. USA har bronse som beste resultat i 2006. Svenskene tok bronsemedaljen i Sotsji for fire år siden, men er i år garantert sitt beste resultat på 94 år.
Norges curlinglag med skip Thomas Ulsrud slo begge finalelagene i gruppespillet.
(©NTB)