Semifinalen henger i en tynn tråd for curlinggutta etter nytt tap

Oppdatert 15/02/2022 klokken 16:25 GMT+1

De norske curlingherrene tapte sin femte kamp i OL i Beijing. Kina vant 6-8 mot de norske herrene og nå henger semifinalen i en veldig tynn tråd for Norge.

Gir ikke opp: – Så lenge vi har en sjanse

Norge - Kina 6-8
De norske curlingherrene var avhengige av seier mot vertsnasjon Kina for å beholde håpet om semifinale.
Samtidig som Norge måtte vinne var de avhengige av regjerende mester USA tapte en av sine to siste for å få plass i semifinalen.
USA tapte hele 10-4 mot Italia, men Norge klarte ikke å ta vare på gavepakken de fikk av italienerne og tapte 6-8 mot vertsnasjonen.
Fasiten er nå tre seire og fem tap i gruppespillet. Siste motstander er nettopp Italia klokken 02.05 natt til onsdag.

Sterke kinesere

Norge åpnet kampen med første stein. Kina prøvde å «blanke» for å beholde fordelen, men feilet og tok ett poeng.
I påfølgende omgang fikk Norge sitt første. Kina spilte likevel godt slik at det ikke ble flere.
Hjemmenasjonen fortsatte frustrasjonen. I tredje omgang hentet de to nye poeng etter at Walstad ikke fikk det til å stemme.

Norsk kjempetabbe: – Jeg blir stum

Norsk comeback

Da var det på sin plass at Norge våknet. Nergård og Walstad vartet opp med flere gode steiner, men kineserne ville ikke være noe dårligere. Skip Xiuyue Ma gjorde det vanskelig med en god bestestein, men Walstad slo den ut. Dermed var lagene like langt.
– Hvilken omgang av begge lag, sa Discovery-kommentator Thoralf Hognestad.
Lagene sto godt mot hverandre og slo ut hverandres steiner i den femte omgangen. Kina prøvde derfor igjen å blanke for å beholde steinen i neste omgang, og denne gangen lyktes de.
I den sjette omgangen lå Norge med fire poenggivende steiner før Kinas siste, men kineserne hadde likevel få problemer med å sette den beste steinen i boet.
Men nordmennene klamret seg fast. Walstad fikk en tøff oppgave med å sette best stein på siste med gode steiner fra kinesiske Ma, men trønderen klarte å roe nervene og sikret nok en gang poenglikhet.

Tabbet seg bort

Slutten av den åttende omgangen ble negativ sett med norske øyne. Walstad bommet totalt på nest siste stein og ga regelrett kineserne tre poeng.
– Det er en nesten en skandaledårlig stein av Walstad her, sa kommentator Hognestad.
– Altfor løst, fulgte Christoffer Svae opp.
Norge var avhengig av en enorm sluttspurt skulle de komme tilbake i kampen og holde semifinale-håpet i live.
Med siste stein i den niende omgangen klarte de norske herrene å redusere litt av ledelsen til kineserne. Med to poeng var stillingen 6-7 før den siste og avgjørende omgangen. Der var Norge avhengig av å stjele ett poeng for å ta kampen til ekstraomganger.
Men de norske gutta maktet ikke å ta det poenget de trengte.
– Dette var leit, jeg føler meg litt tom akkurat nå, sa kommentator Hognestad etter kampen.
Kina vant kampen 6-8