Populære sporter
All sport
Vis alt

Tok til tårene da Brasil røk ut av VM – slo tilbake med seier to dager senere

Eurosport
AvEurosport

Publisert 15/12/2022 klokken 20:46 GMT+1

Norsk-brasilianske Lucas Braathen hadde en følelsesmessig berg og dalbane forrige helg med Brasil-exit i fotball-VM og slalåmseier i Val d'Isère.

Lucas Braathen

Foto: Getty Images

– Jeg gråt kvelden før storslalåmen. Det var helt uvirkelig at det gikk sånn som det gikk, men sånn er det. Det ga egentlig bare en større grunn til å prestere selv den helgen, sier Braathen til NTB noen dager etter han sikret sesongens første seier.
For 22-åringen er ikke som alle andre alpinister i verdenscupen. Han er noe så sjeldent som en brasiliansk skistjerne. Og fotballhjertet hans banker for Brasil.
Det ble dermed ingen hyggelig kveld for Braathen da han så sitt kjære landslag ryke ut av fotball-VM på straffer mot Kroatia fredag 9. desember.
– Lot du deg motivere av det?
– Jeg vet ikke, jeg. Men jeg må innrømme at det hadde blitt tre tap om det ikke ble en suksessfull helg, så det var litt viktig, svarer Braathen.
Hokksund-gutten endte på 9.-plass under lørdagens storslalåmrenn, men slo knallhardt tilbake med slalåmseier på søndagen etter en helt utrolig annen omgang.
– Det er definitivt av de beste omgangen jeg har kjørt. Den og Wengen i fjor er de to beste jeg har kjørt i renn. Alt av faktorer med jetlag, masse drittreising, holding igjen på start i første omgang, ligge bra an i første omgang og så levere i andre, er det som gjør meg så stolt over den dagen, forteller Braathen.
Forrige sesong kjørte Braathen seg opp fra 29.-plass etter første omgang til seier. Klatringen til Braathen er den største i verdenscupens historie. Ingen har klatret fra 29.-plass til seier før han.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame