Populære sporter
All sport
Vis alt

McGrath slo Kristoffersen i norsk pallduell i Østerrike

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 14/11/2021 klokken 17:36 GMT+1

Atle Lie McGrath inntok verdenscuppodiet for andre gang i karrieren ved å danke ut Henrik Kristoffersen og bli nummer tre i parallellstorslalåm søndag.

Vant den helnorske duellen – kaster staven og jubler hemningsløst

Unggutten fra Bærum slo Kristoffersen med 15 hundredeler over to renn i kampen om den siste pallplassen i østerrikske Lech.
McGrath har én gang tidligere vært blant de tre beste i verdenscupen. Det greide han da han ble toer i storslalåm i Alta Badia i desember i fjor.
I en heløsterriksk finale vant Christian Hirschbühl foran Dominik Raschner. Med det tok han sin første verdenscuptriumf.

Stor forskjell

Kristoffersen ledet med et halvsekund på nettopp Hirschbühl etter ett av to semifinalerenn, men i blå løype gikk det for sakte. Romerikingen ble slått med 18/100 sekund.
Det var stor forskjell på farten i de ulike løypene. Rød trasé bød ofte på betraktelig bedre tider.
Finaledrømmen brast for McGrath da han mistet balansen og kjørte ut like før mål i semifinalemøtet med Raschner. 21-åringen var bakpå medet halvsekund etter første gjennomkjøring, men var i ferd med å tette luka før fallet.

Så vidt

De norske hadde marginene på sin side i åttedels- og kvartfinalene. Kristoffersen gikk videre med to hundredeler fra duellen med Stefan Brennsteiner (Østerrike) i første utslagsrunde. McGrath tapte mye av forspranget han hadde på franske Cyprien Sarrazin, men ble kvartfinaleklar med 15 hundredeler.
I kvartfinalene seiret Kristoffersen og McGrath ned henholdsvis 10 og 11 hundredeler over to gjennomkjøringer. De danket ut canadiske Erik Read og Østerrikes hjemmehåp Adrian Pertl.
Tidligere søndag greide ikke Leif Kristian Nestvold-Haugen, Timon Haugan og Fabian Wilkens Solheim å ta seg videre til utslagsrundene. Kristoffersen var tredje beste utøver i kvalifiseringen.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame