Det bekrefter alpinisten selv på sin Instragram-konto.
– Lørdagens utforrenn i Kvitfjell blir mitt siste renn som aktiv alpinist, skriver Vinstra-gutten.
– Et tog av tanker har ledet til denne beslutningen – å skulle slutte med noe du har gjort hele livet er ikke enkelt. Jeg er samtidig glad for å ha bestemt meg for å avslutte i Kvitfjell, der jeg vant for første gang i 2012, og der jeg har kjørt foran familie og venner i alle årene som har gått siden, fortsetter Jansrud.
Alpint
Mowinckel vant super-G-finalen og havnet på sjelden norsk liste: – Dette var deilig!
17/03/2022 PÅ 10:58
Han vokste praktisk talt opp i området der karrieren nå skal rundes av.
– I disse farefulle tider, føles min karriereslutt og dette innlegget meningsløst. Min tanker og håp er med det ukrainske folket. Vær sterke, skriver Jansrud.
Han legger videre til at han nå ser fram til å tilbringe mer tid med familien, «den eneste tingen som virkelig betyr noe».
Jansrud står med ett OL-gull i karrieren. Det kom i super-G-rennet i Sotsji i 2014. I tillegg har han to OL-sølv, i storslalåm fra 2010 og utfor fra 2018. To olympiske bronsemedaljer har det også blitt.

Jansrud reflekterer over OL-reisen: – Stolt av å få representere landet

I VM-sammenheng har Jansrud ett gull og to sølv. Gullet kom i utfor i 2019.
Totalt har han vunnet 23 verdenscuprenn. 13 av triumfene har kommet i super-G, men han har stått øverst på pallen åtte ganger i utfor.
Jansrud pådro seg tidligere denne sesongen en alvorlig kneskade. På rekordtid rakk han likevel trene seg opp igjen å bli klar for det nylig avsluttede Beijing-OL. Der valgte han å droppe utforrennet, men kom til start i super-G.
I etterkant var han tydelig på at Beijing-opplevelsen ville bli hans olympiske farvel. Nå er det klart at hele karrieren ender opp få dager.
(©NTB)
Alpint
Vant utforkula i dramatisk sesongavslutning: – Det beste i karrieren så langt
16/03/2022 PÅ 10:09
Alpint
Dobbelt norsk da Kristoffersen vant
12/03/2022 PÅ 12:33