Populære sporter
All sport
Vis alt

Fem nordmenn kjørte ut i norsk fiasko-renn: – Begredelig

Joakim Opphus

Oppdatert 21/01/2024 klokken 14:32 GMT+1

Årets Kitzbühel-slalåm ble et renn og glemme for de norske gutta. Beste nordmann endte som nummer 18.

McGrath kjørte ut: – Han har så lyst til å brekke de stavene

  • Følg både storslalåm og slalåm fra Schladming 23. og 24 januar på discovery+
Atle Lie McGrath kommer fra to strake andreplasser i slalåm, mens Henrik Kristoffersen tok den siste pallplassen i forrige ukes slalåm i Wengen.
Men i slalåmen i Kitzbühel var det ingenting som stemte for de norske.
I første omgang kjørte hele fire nordmenn ut. Atle Lie McGrath, Alexander Steen Olsen, Sebastian Foss Solevåg og Halvor Gunleiksrud måtte alle se andreomgangen fra målområde.
Henrik Kristoffersen var førstemann ut i andreomgang etter at han med et nødskrik klarte å sikre en finaleplass. De øvrige norske i finaleomgangen var Theodor Brækken (startnummer 5)Timon Haugan (12) og Eirik Hystad Solberg (14).
Kristoffersen kjørte seg opp ni plasser i andre omgang og endte som nummer 21.
Haugan kjørte ut, og ble dermed femte nordmann som ikke klarte å fullføre dagens renn.
Brækken endte helt sist av de som fullførte andre omgang, mens beste nordmann ble Hystad Solberg på en 18. plass.
Seieren gikk til tyske Linus Strasser som klatret fra en fjerdeplass i andre omgang. Kristoffer Jakobsen som ledet etter første kjørte inn 14 hundredeler bak. Daniel Yule ble nummer tre.

Inn med et nødskrik

Kristoffersen var førstemann ut i Kitzbühel-slalåmen søndag. Men Rælingen-kjøreren klarte ikke å få fart på ski på det isete og utfordrende underlaget. 29-åringen bare ristet på hodet i målområdet, og man skjønte raskt hvorfor.
Daniel Yule kom bare to startnummer senere og knuste nordmannen med hele to minutter og 46 hundredeler.
For Kristoffersen ble det er et nervedrama om han i det hele tatt fikk delta i finaleomgangen. Men til slutt så klarte nordmannen med et nødskrik å komme til 2. omgang som 30. mann.

Ut i samme port

Atle Lie McGrath på startnummer fem fikk en enda dårligere opplevelse og kjørte ut etter kun 13-14 sekunder. Det man kunne se en tydlig skuffet McGrath i målområde etterpå.
– Han fikk ikke feste med venstreskia. Han som er kjent for å ha full kontroll på is. Det ble en kort dag på jobben, sa Discoverys kommentator Tom Stiansen.
Det var tredje år på rad at McGrath kjørte ut i Kitzbühel.
picture

Steen Olsen kjørte ut i tredje rennet på rad: – Forferdelig følelse

– Den er seig. Det er ikke kjøringen det står på i dag, det er utstyret. Jeg kjenner i andre port at det ikke er grep, og det er rimelig irriterende, for da er det ikke noe jeg kan gjøre. Jeg tenkte at «nå får jeg bare krige meg ned», men jeg har ingen sjanse når det er så speilblankt underlag. Du ser at flere norske sliter med det, sa McGrath til TV 2 etter første omgang.
Alexander Steen Olsen forsvant ut i akkurat samme port som McGrath. Det er det tredje strake rennet hvor unggutten kjører ut.
– Dette var begredelige greier, sa Stiansen.
Sebastian Foss Solevåg og Halvor Gunleiksrud kjørte også ut i førsteomgang.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame