Populære sporter
All sport
Vis alt

Lucas Braathen med sin andre Kitzbühel-pallplass: – Neste mål er seieren

Joakim Opphus

Oppdatert 23/01/2023 klokken 11:54 GMT+1

Lucas Braathen klarte ikke å klatre fra andreplassen fra første omgang, men tok likevel sin andre pallplass i Kitzbühel i karrieren.

Ekstatisk etter pallplassen: – Jeg kan ikke tro det

Kitzbühel/Oslo (Eurosport.no):

Braathen kjørte inn til en tredjeplass i Kitzbühel, ett fattig hundredel bak andremann Dave Ryding fra Storbritannia som leverte en kanonomgang, men det var sveitsiske Daniel Yule som var best over to omganger i Kitzbühel.
Han vant 0.40 foran Ryding og 0.41 foran Braathen. Nordmannen var likevel meget godt fornøyd selv etter å ha falt én plassering i andre omgang.
– Det er helt fantastisk. Å ta pallen her i fjor var en barndomsdrøm, men det var uten fans så det å komme tilbake å gjøre dette foran alle disse menneskene... takk Gud for at jeg fikk oppleve det. Nå er neste mål seieren, sier Braathen til Discovery.
Lederen etter første omgang, Manuel Feller, sto igjen på toppen og kunne skyve Braathen utenfor pallen, men østerrikeren kjørte ut.
Etter dagens tredjeplass tar Braathen tilbake ledelsen i slalåm-cupen fra lagkamerat Kristoffersen. Han leder med fem poeng før flomlys-rennene i Schladming tirsdag og onsdag.
– Jeg synes den passer meg bedre, det røde startnummeret. Jeg bare måtte ta den tilbake så jeg får brukt den i Schladming, sier en spøkefull Braathen.
Se hele intervjuet med Lucas Braathen i toppen av saken. Saken fortsetter under videoen.
picture

Se løpet som sikret Braathen pallplassen i Kitzbühel

– Bittert

Henrik Kristoffersen hadde nest beste omgangstid og kjørte seg opp ni plasser i andre omgang og endte som nummer 5, kun sju hundredeler bak andreplassen.
– Oppsettet var mye bedre i andre omgang. Det var den store forskjellen. Vi har fortsatt litt jobb å gjøre, men det var et steg i riktig retning. Litt bittert å være sju hundredeler bak andreplassen. Men sånn er denne sporten, sa Kristoffersen til Discovery etter rennet.
Etter første omgang var Kristoffersen ikke spesielt fornøyd med skiene.
– På toppen har de brukt et form for jern som de har under føttene og fjernet det tynne laget med is som ikke gir veldig god gli. Men fra rundt midten av løypa så har de ikke gjort det. Det var umulig å kjøre, sa Rælingen-kjøreren.
Alexander Steen Olsen kjørte seg opp 10. plasser og ble nummer 12. Unggutten hadde fjerde beste omgangstid.
– Det var en solid andre omgang, så jeg er superfornøyd, sa Steen Olsen til Discovery.
Sebastian Foss-Solevaag endte på plassen bak Steen Olsen som nummer 13. Timon Haugan ble nummer 24.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Kristoffersen oppgitt over skiene etter 1. omgang: – Umulig å kjøre

Stoppet norsk seiersrekke

Norge sto med tre strake slalåmseirer i verdenscupen. Kristoffersen vant slalåmrennene i Wengen og Garmisch-Partenkirchen, mens Braathen gikk til topps i Adelboden.
Norsk-brasilianeren vant også sesongens første slalåmrenn i Val d'Isère. De norske slalåmteknikerne avsluttet forrige sesong med fire strake slalåmseirer.
Bare Daniel Yule har klart å slå nordmennene i de ti siste slalåmrennene i verdenscupen. Han gikk også til topps i Madonna di Campiglio før jul og i dagens renn.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame